Profesioniștii se întorc la TVR

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu despre Profesioniștii se întorc la TVR 16
Profesioniștii se întorc la TVR

Emisiunea de interviuri „Pro­fesioniștii”, realizată de criticul de film și realizatorul TV, Eugenia Vo­dă, a revenit, sîmbăta aceasta, 18 martie, cu noi ediții, după ce timp de doi ani TVR1 a dat pe post doar redifuzări. Primul invitat din această nouă serie de interviuri a fost cîntăreața Loredana Groza. „Eu­genia Vodă are abilitatea ex­tra­ordinară de a trece dincolo de stra­turile superficiale ale unui in­terviu banal, transformîndu-l în­tr-o experiență unică”, spunea Lo­redana pentru pagi­na­de­me­dia.ro. Emisiunea va putea fi urmărită, în continuare, de telespectatori în fi­ecare sîmbătă, de la ora 23.00, pe TVR1, dar și pe platforma online www.tvrplus.ro.

Primul episod din emisiunea „Profesioniștii” a fost difuzat în a­nul 2000 și de atunci Eugenia Vo­dă a încercat să contureze personalitatea fiecărui invitat prin in­termediul unor interviuri de per­sonaj. În luna octombrie a anului 2007, realizatorul TV i-a avut ca in­vitați pe Juan Pablo Garcia-Ber­doy, ambasadorul Spaniei în Ro­mâ­nia, și pe Ulrik Helweg-Lars, am­basadorul Danemarcei în Ro­mâ­nia. Iurie Darie, Ștefan Hruș­că, Stela Popescu, Dorel Vișan, Tu­dor Chirilă, Ștefan Bănică Jr., Cris­ti­an Mungiu și Dem Rădulescu sînt prin­tre puținii „profesioniști” in­tervievați de Eugenia Vodă în ca­drul acestei transmisiuni TV.

Emisiunea „Profesioniștii” a pri­mit, în anul 2009, premiul pen­tru talk-show din partea Pro­fe­sio­niștilor de Televiziune din Ro­mâ­nia pentru interviul cu Ana, Prin­cipesă de Bourbon-Parma, soția re­gelui Mihai I al României. De al­t­fel, acesta a fost și primul interviu televizat pe care l-a acordat Re­gi­na Ana. De asemenea, emi­siu­­nea a fost declarată în 2002, de Con­si­liul Național al Au­dio­vi­zua­­lului și Clubul Român de Presă, drept cea mai bună emisiune cul­turală din România.

„Să comunicăm ca și cum am fi în Siberia, de unde nu știm da­că ne vom mai întoarce”, spunea despre interviurile sale Eugenia Vo­dă, potrivit tvrplus.ro. În toa­te interviurile sale, care au o du­ra­­tă de aproximativ o oră, reali­za­toarea TV aduce în fața came­re­lor atît profesioniști cunoscuți de pu­­blicul din România, cît și persoa­ne care se află la prima apariție TV.

Articole similare:

Autor:

Ionuț Teoderașcu

Prefer să fac ultimele editări la un reportaj atunci cînd lângă mine ies vibrînd aburii dintr-o ceașcă de ceai negru. Mi-aș dori să trăiesc, cel puțin pentru o zi, într-o lume veche: cu stilou și foaie, cu scrisori, cu întîlniri neplanificate și fără tehnologie, dar deocamdată, viața ne fugărește de la un text la altul, gadgeturile ne ajută, apoi ne stresează și scrisorile sosesc online. La un moment dat, cer pauză din toată această agitație și îmi fac ceaiul despre care vorbeam, unul negru care îmi dă energie și-mi lasă ochii deschiși.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top