Pete pe scalpul televiziunilor

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu la Pete pe scalpul televiziunilor 27

În ultima perioadă posturile de televiziune au început să se întreacă în scandaluri. În urma difuzării unui material cu o presupusă boală a lui Traian Băsescu, postul de televiziune România TV a fost sesizat de către Consiliul Național al Audio vizualului (CNA), care a precizat că informațiile difuzate încalcă Codul de reglementare a conținutului audiovizual. Titluri precum „Imediat: Noi imagini-șoc cu boala lui Băsescu”, „Băsescu, semnele bolii Parkinson”, „Cauza tulburărilor lui Băsescu”, „Cum e ascunsă boala lui Băsescu”, au fost doar cîteva dintre cele prezentate miercuri seara pe burtiera postului TV. În urma cererii de analizare a emisiunii la DNA care a fost cerută de către Active Watch, postul a fost sancționat cu o somație publică pentru acuzațiile aduse la adresa președintelui. Și cum o problemă nu vine niciodată singură, canalul a mai primit o amendă de 40.000 lei în urma difuzării „Emisiunea OTV live” prin care candidatul la prezidențiale Dan Diaconescu aducea acuzații la adresa concurenței.

Dar se pare că România TV nu este singurul post de televiziune care face atac la persoană. În urmă cu cîțiva ani, Antena 3 atrăgea atenția asupra petelor „suspecte” de pe capul lui Băsescu, iar publicațiile online începuseră să scrie despre o presupusă boală a președintelui la momentul respectiv. Ca urmare a tratativelor purtate de presă, Băsescu a ripostat afirmînd la acea vreme că e „mai sănătos decît toți patronii jurnaliștilor”. Astăzi însă, chiulul președintelui de pe scena politică a ridicat un semn și mai mare de întrebare. După ce problema a fost abordată din nenumărate puncte de vedere, președintele a făcut public raportul medical pentru a dovedi că presupusele diagnostice nu sînt adevărate.

Astfel de cazuri sînt prezentate pe posturile de televiziune pentru a distrage atenția publicului de la adevăratul sens al mesajului. Faptul că unele posturi de televiziune încearca să pună în umbră o parte dintre membrii Parlamentelor nu reprezintă o formă decentă de a promova imaginea unui candidat la prezidențiale. Putea fi orice alt politician în locul lui Traian Băsescu, însă în ultimul timp televiziunile înțeleg prin dezbatere politică doar o campanie de defăimare a politicienilor aflați în tabăra o pusă, ori care nu convin patronului.

Autor:

Simona POPA

Mă conformez principiului „dacă nu riști nu cîștigi”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top