Minerii atacă Antena 3

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu despre Minerii atacă Antena 3 2
Minerii atacă Antena 3

Internauții care au accesat, la începutul săptămînii trecute, sec­țiu­nea live a site-ului postului de tele­­viziune Antena 3 au fost victimele unor hackeri, care s-au folosit de gadgeturile utilizatorilor pentru a produce o monedă virtuală, ase­me­nea Bitcoinului. Concret, în mo­men­tul în care cineva a urmărit online postul tv, procesorul dispozitivului a fost folosit în proporție de 100%, spre deosebire de 10% – cît s-ar fo­lo­si în mod normal, conform tes­te­lor celor de la profit.ro.

Problema a fost descoperită de un utilizator al site-ului Reddit și a fost confirmată imediat și de alți in­ternauți, care au suspectat că scrip­tul ar fi putut fi pus intenționat a­co­lo de către deținătorii site-ului. Reprezentații postului de televiziune au negat însă acuzațiile și au spus că nu a fost nicio inițiativă a lor, adăugînd că sînt victimele u­nui hacker, iar echipa de programare a început să lucreze la remedierea problemei și la securizarea bran­șei încă de cînd i s-a adus la cunoș­tin­ță problema. Ulterior, pe 11 ianuarie, aceștia au dat publicității și un co­mu­nicat de presă, în care au preci­zat că „secțiunea live a site-ului televi­ziunii noastre a fost atacată per­mi­țîndu-se utilizarea unui script de mi­nat”. Pe măsură ce utilizatorii se uitau la transmisiunile live, apli­ca­ția producea bani pentru cel care a instalat extensia, respectiv cripto­mo­neda Monero. Atacul a început în seara zilei de 10 ianuarie, în ur­ma unei breșe de securitate pe unul dintre serverele Antena3.ro, aflat în gestiune externalizată. Pro­ble­ma a persistat însă numai cîteva ore, fiind rezolvată în jurul orei 2.00, zi­ua următoare. „Imediat ce am fost a­ler­tați am eliminat problema. Sînt lucruri care se întîmplă în online, dar important este să le depistezi și cotracarezi”, a declarat Augus­tin Roman, Director Digital Antena Group Tv.

După soluționarea problemei, hackerii au avut și o tentativă de re­instalare a scriptului. Pe 11 ianuarie, în jurul orei 12.15, cei de la Antena 3 au comunicat că au de­pistat un nou atac. De această dată au suspendat în totalitatea sec­țiu­nea de live care era disponibilă pe site-ul canalului TV pe parcursul re­me­dierii problemei, utilizatorii a­vînd posibilitatea de a vedea e­mi­siunile – tot în timp real – pe pagi­na de Facebook a postului de televiziune.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top