Ghidul unui student flămînd

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu la Ghidul unui student flămînd 3

Cînd vine vorba despre emi­siu­­nile culinare, studentului ro­mân nu-i prea lasă gura apă. Asta pen­tru că nu și-ar permite nicioda­tă să mănînce caviar sau fructe de mare, iar dacă ar face-o, nu i-ar ajunge nici pe-o măsea. Pe princi­piul „n-am să am niciodată in­gre­die­nte pentru o cină în stilul bu­că­ta­rilor șefi ai restaurantelor de cinci stele”, ne deschidem fri­gi­de­­rul și facem o pizza cu ce ne-a mai rămas din pachetul de acasă.  Așa, doar ca să nu ne culcăm ne­mîncați.

Iar dacă ar vrea să facă un me­niu pentru românul de rînd, Ja­mie Oliver ar trebui să se uite la emi­siunea de pe Discovery a lui Bear Grylls. Nu pentru că ar fi în pa­nă de idei, ci pentru că așa ar fi sigur că ne-am permite și noi să fa­cem rost de alimentele necesa­re. Asta pentru că se găsesc, la propriu, pe toate gardurile.

Dar pînă atunci, am putea să furăm unele din tehnicile de su­pra­viețuire ale lui Grylls, să știm ce să mîncăm cînd bursele nu vin la timp, sau cînd rămînem fără bani și colegii de cameră s-au să­tu­rat să împartă în fiecare săptă­mînă bucatele de acasă cu noi. Sa­lată din rădăcini de copac sau din alte buruieni care cresc în parcul de lîngă universitate ne-ar prinde bine la micul dejun, iar la amiază, o mâncărică din bulbii la­le­lelor ofilite din fața Casei de Cultură a Studenților, cu un pic de bulion, ne-ar ține burțile pline. 

Sînt doar cîteva dintre meniurile pe care ni le-ar recomanda Grylls dacă am reuși să-l aducem aici. Iar când nu mai avem bani de o cafea la Balenă, ne putem găsi energia de dimineață în țepii cactușilor colegei de ca­meră, pe care s-a chinuit să-i crescă și care oricum nu vor înflori niciodată.

Soluții sînt, iar în vremea de foamete studențească sigur nu am muri de inaniție. Și nici dacă ne-ar da afară din cămin, pe veșnicul motiv de neplată, nu am duce-o mai rău. Tot emisiunea de pe Dis­co­very ne învață ce să facem, doar să nu se prindă părinții că am cheltuit banii pe bere. Un hamac bine prins de crengile copacilor din Copou ne-ar ține loc de cul­cuș și ne-ar proteja de ploaie.

Și se poate, vă spun că ieri am văzut un cer­șetor ascuns după un tufiș înfrun­zit, în Fundație. Cred că s-a uitat și el la Bear Grylls, pentru că nu i se vedeau decât picioarele, iar ra­murile dese îl protejau de soare.

Alexandra ȘANDRU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top