Frecvența CNA

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu la Frecvența CNA 16

După ce în luna septembrie a a­nului trecut CNA a anunțat că do­reș­te ca postul național de radio Eu­ropa FM să intre în legalitate și să nu mai difuzeze publicitate locală – conform legii 44 (12) care spune că posturile de radio cu licență na­țio­nală ar trebuit să aibă pe parcur­sul întregii zile același program în toate regiunile în care emit, de la e­misiuni și pînă la publicitate – săp­tămîna trecută cererea depusă de Eu­ropa FM în care se cerea suspen­darea acestei decizii a fost accep­ta­tă de către Curtea de Apel București.

În toamna anului 2017, CNA a vi­zat toate cele cinci rețele națio­na­le de radio: Europa FM, Virgine Ra­dio, Național FM, Digi FM și Pro FM, obligîndu-le să renunțe la publicitatea locala și regională și oferin­du-le în acest sens răgaz pînă pe da­ta de 01.01.2018. Europa FM a trimis atunci un reprezentat, pe Andrada Burdălescu, în fața consiliului care a luat această decizie pentru a explica și susține că fără posibilitatea de a mai funcționa du­pă același model de business postul de radio ar avea grave proble­me economice.

La vremea aceea, cei de la Euro­pa FM veniseră și cu o soluție de rezolvare a probleme prin ruperea pos­tului național în șapte rețele re­gionale: București și încă șase re­giuni cu promisiunea că vor avea a­celași program, însă vor introduce și conținut local după următorul program: prematinalul de la 5.00 la 7.00, urma să fie program exclusiv regional, la jurnalele de știri zil­nice aveau să fie introduse cîte cinci minute de știri locale, iar la ora 22.00 s-ar fi intervenit cu un jurnal re­gio­nal de 10 minute. De asemenea, re­prezentantul Europa FM a men­țio­nat că faptul că postul de radio di­fu­zează publicitate locală nu este un secret și că acest lucru se întîmplă în egida unor documente înche­ia­te între Europa FM și CNA în anul 2007.

Din septembrie și pînă acum, Eu­ropa FM a încercat de nenumă­ra­te ori să atace sau să schimbe deci­zi­a CNA, însă fără succes. Prima dată s-a propus spargerea rețelei în șap­te însă acest lucru nu a fost acceptat, mai apoi s-a propus includerea u­nui jurnal special de știri locale în gri­la de programe a postului, propune­re respinsă, de asemenea, iar în final cei de la Europa FM au solicitat în in­stan­ță anularea deciziei CNA.

de Andreea CIOBANU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top