Din provincie, în capitală

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu despre Din provincie, în capitală 5
Din provincie, în capitală

Cu un slogan care sună mai de­gra­bă a motto de campanie elec­to­ra­lă, „Împreună sîntem mai puternici”, Georgiana Drăghici a reușit să-i convingă pe membrii Con­si­li­u­l Național al Audiovizualului (CNA) să ofere licență națională postului de televiziune Absolut TV, pe care îl deține în totalitate. În prezent, a­ces­ta se difuzează doar la nivel local, în Mioveni, este un canal generalist și conține programe de informare în pro­porție de 57%.

Georgiana Drăghici este soția de­putatului PSD Mircea Drăghici și a început acest proiect de televiziu­ne în 2016. După doar un an, aceas­ta s-a prezentat din nou în fața CNA, susținînd că „am reușit să a­du­cem postul într-un stadiu de pro­fitabilitate și ne-am atins targetul pe piața locală, de aceea ne dorim să ne extindem. Avem o emisie sta­bilă, o echipă formată din 27 de per­soane. Sîntem singura televiziune locală care are un studio mobil în Parlamentul României, de unde e­mi­te luni, marți și miercuri.”CNA a aprobat transformarea licenței prin cablu a Absolut TV în televiziune cu transmisie prin satelit și acoperire națională luni, 7 noiembrie, iar pa­gi­nademedia.ro spune că în jurul datei de 1 decembrie sediul postului TV se va muta de la Mioveni în Pi­tești. Acesta se va putea vedea pe RCS&RDS, UPC, Telekom și Akta.

Deși a precizat că Absolut TV are un parteneriat cu postul Dacia TV, din Italia, care redifuzează pro­grame făcute la Mioveni și că în prezent există o stabilitate finan­cia­ră, Georgiana Drăghici nu a reușit să-i convingă pe toți membrii CNA că extinderea la nivel național este o ideea bună pentru un canal de tele­viziune din provincie. Trans­for­ma­rea postului a fost admisă cu șapte voturi pentru și două împotrivă. Radu Herjeu și Gabriel Tufeanu sînt cei doi membri CNA care au considerat că Absolut TV ar trebui să rămînă un post local sau, cel mult, să devină regional. „Eu nu am în­cre­dere că fără o investiție foarte serioasă în acest moment se poate face o televiziune națională. Pe mine, proiectul dumneavoastră editorial nu m-a convins. Eu aș fi vrut să vă demonstrați forța la nivel regional”, a spus Radu Herjeu în cadrul șe­din­ței CNA.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top