„Crăpatul”, sport național

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu la „Crăpatul”, sport național 14
„Crăpatul”, sport național

Un jurnalist de la HotNews a provocat viralui săptămînii din­tr-o greșeală. Acesta a distribuit pe pagina agenției de presă un link căruia i-a atașat descrierea „Sper să crăpi, Victor Ponta”. Cu toate că postarea nu a stat online decît puțin peste un sfert de oră, internauții au reușit să facă o captură de ecran care s-a virali­zat imediat. Mesajul cu pricina a fost postat la 10.15, iar la 10.39 redactorul-șef publica deja scu­ze­le de rigoare și anunța conce­di­erea angajatului neatent. În aceeași zi, autorul a postat pe con­tul personal de Facebook scu­ze față de fosta redacția în ca­re lu­cra.

Mediul online a tratat incidentul într-un mod ironic. Două hashtag-uri pe acestă temă au îm­pînzit internetul. În numai pa­tru zile, #spresacrapivictorponta și #spersacrapi au fost folosite în aproximativ o mie de postări. A­ces­tora li s-au adăugat nume­roa­se gif-uri, poze cu sintagma de­ve­nită de acum celebră și chiar și un site.

Spersăcrapi.net punea la dispoziția vizitatorilor nume­roa­­se fotografii cu fostul premi­er care se crăpau atunci cînd dă­deai click pe ele, dar nu mai este disponibil. Pamfletarii de la Ti­mes New Roman nu au stat nici ei deoparte și au publicat pe si­te-ul lor un articol în care anun­țau că au concediat un angajat pen­tru că nu a precizat într-o pos­tare sintagma „Sper să crăpi, Vic­tor Ponta”. Cei care doresc să-l susțină pe jurnalistul nea­tent pot cumpăra tricouri negre pe care este inscripționat me­sa­jul „Cinste eroului necunoscut” sau pot semna petiția de reangajare lansată de un blogger.

Posturile TV au abordat în­tîm­plarea în maniere total di­fe­ri­te. Româia TV a dramatizat cel mai mult situația, pe bur­ti­eră a­pă­rînd un titlul care con­ți­nea sintagma „moartea lui Pon­ta”. Antena 3 a prezentat însă si­tu­a­ția ca pe o „gafă incredibilă”, iar pos­tul B1 TV ca un „derapaj in­cre­dibil”.

Cu toate acestea, au fost și jurnaliști care au apreciat viteza de reacție a celor de la HotNews și decizia pe care aceștia au luat-o. Cătălin Tolon­tan a postat pe blo­gul personal un articol în care îl felicita pe redacto­rul-șef al Hot­News pentru că „a refuzat să ac­­cepte că fanatismul este un standard”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top