Clarkson a spart ulciorul

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu la Clarkson a spart ulciorul 17
Clarkson

După două săptămîni după ce a fost suspendat de la conducerea emisiunii „Top Gear”, miercurea trecută, jurnalistul britanic Je­re­my Clarkson și-a aflat sentința du­pă ce pe 10 martie acesta a fost sus­pendat de către BBC pentru că s-a certat cu unul dintre pro­du­cători. Acesta din urmă, după 20 de minute de harță i-a dat un pumn în față colegului său, fiind enervat de faptul că după o zi de filmare, acestuia nu i s-a per­mis să mănînce friptură și car­tofi pră­jiți pe motiv că bucătăria ho­te­lu­lui ar fi fost închisă.

Astfel, conducerea canalului public de televiziune britanică a luat decizia să-l concedieze, în­tru­cît a întrecut măsura. Potrivit di­rectorului BBC, Lord Tony Hall, nu se poate să existe o regulă spe­cială pentru cineva și o alta pentru restul, indiferent de rang ori relație cu fanii. Totodată, acesta a mai completat că această decizie nu este menită în niciun fel să mic­șoreze contribuția lui Clark­son care a avut-o pentru BBC, a­cesta din urmă fiind de asemenea un fan înrăit al emisiunii. Printre aceste contribuții s-ar număra audiența formată din cei 350 de mi­lioane de oameni la nivel mondial, emsiunea fiind transmisă în peste 170 de țări, ori cele 50 de mi­lioane de lire sterline pe care e­mi­siunea le cîștigă anual din drep­turile de televizare. Nici mă­car prim-ministrul englez David Cameron nu l-a putut ajuta pe mo­derator, după ce, în trecut, i-a mai luat apărarea în public. Prin­tre gafele de anul trecut se e­nu­mă­ră de exemplu momentul în care i-a făcut pe șoferii de tir u­ci­gași de prostituate, ori în timpul filmărilor din Argentina cînd cu a­jutorul numerelor de înmatriculare a făcut o aluzie la războiul Ar­gentinei cu Marea Britanie.

Totuși, unii fani cred că de­ci­zi­a BBC e prea aspră iar înainte de a-l concedia, aceștia au realizat o petiție pe care au semnat-o un mi­lion de oameni încercînd să-l readucă pe Clarkson la cîrma show-ului. Petiția respectivă a fost mai apoi adusă la sediul BBC cu un tanc condus de către Stig îm­preună cu ceilalți doi colegi ai mo­deratorului, Richard Hamm­ond și James May.

De asemenea, BBC-ul a pierdut aproximativ 4 milioane de te­le­spectatori, întrucît colegii lui Je­re­my au refuzat să filmeze fără a­ces­ta. Ce e de apreciat în toată po­ves­tea aceasta este strictețea tele­vi­­ziunii britanice și cu ce în­ver­șu­na­re se țin aceștia de principii, spre deosebire de ograda noastră.

Autor:

Iulian BÎRZOI

Senior editor „Opinia Studențească”

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top