Cîrcotașii s-au lăsat de poante

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu la Cîrcotașii s-au lăsat de poante 55
cronica-carcotasilor

De ceva vreme, în Cronica Câr­­cotașilor se tot fac mo­di­fi­cări. Din toamna anului 2014, Cris­ti­an Hru­baru este unul dintre pre­zen­tatori, iar nu demult băieții s-au gîn­dit să modifice Legea au­dio­vi­zualului din 2002, printr-o pe­ti­ție numită ,,Manifest pentru o te­leviziune fără mizerii”. De ce? Pen­tru a le da ceva mai mare pu­te­re celor de la CNA, nu numai să emită avertismente sau amenzi, ci să schimbe, efectiv, con­ți­nu­tul grilei de programe. În pre­zent s-au adunat peste 31.000 de sem­nă­turi.

Cîrcotașii spun că nu mai do­resc să mai vadă persoane cu pro­bleme psihice la televizor și mai ales să li se exploateze slă­bi­ciu­ni­le, dîndu-i ca exemplu pe Cris­ti din Banat sau Oana Zăvoranu. Cea mai importantă parte din ac­țiunile lor către CNA este protejarea minorilor de bombardamen­tele zilnice ale televiziunilor, ca­re ar putea să influențeze negativ buna dezvoltare psihică și in­te­lectuală a acestora.

Nu sunt de acord cu ideea: ,,Ai telecomanda, dacă nu îți pla­ce, schimbă postul”, pentru că, în mod instinctual, aceste lucruri atrag, mai ales dacă sînt pe niște posturi mari de televiziune. Te­le­viziunea nu a fost creată pentru a educa, tocmai pentru că se cre­de că există o doză minimă de e­du­cație și o conștiință dinainte for­mată.

Din păcate, acest lucru este unul ce ține doar de partea te­oretică, de manual. Într-o pe­ri­oa­dă în care sistemul de în­vă­ță­mînt este văzut doar ca un loc de sta­ționare, în care informarea se face cu căștile în urechi și telefonul în mîini, în care răbdarea nu mai este cultivată și sen­za­țio­na­lul e la ordinea zilei, numai niș­te stimuli externi puternici pot atrage, ca de exemplu: cazul Ză­voranu, care a bubuit mai ce­va ca un butoi de pulbere. Au­dien­ță mare, mai contează altceva?

Viitorul cui îl lași, pe mîna u­nui tînăr crud căruia i se pare normal să vadă bălăcăreală în pu­blic și astfel nu se va sfii să fa­că și el la rîndul său?! E de apreciat demersul lor, dar ironia e că, dacă într-adevăr li se vor în­de­pli­ni doleanțele, nu vor mai a­vea materia primă din care să-și facă emisiunea.

Bianca VIERU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top