Capul lui Trump vrem

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu despre Capul lui Trump vrem 6
Capul lui Trump vrem

Actrița Kathy Griffin a în­che­iat o colaborare de zece ani cu pos­tul de televiziune american CNN după ce a făcut o glumă pe seama președintelui Statelor Unite ale A­mericii, Donald Trump. Aceasta a apărut într-o fotografie în care ține în mînă un cap însîngerat care sea­mănă cu republicanul de la Casa Albă. Conform USA Today, ac­tri­ța realiza programul de anul nou al postului de televiziune, dar pro­du­cătorii i-au anulat contractul de muncă după ce au văzut imaginea. CNN, care colabora cu Kathy Gri­ffin de un deceniu, a catalogat ges­tul artistei, prin intermediul unui purtător de cuvînt, ca fiind „dez­gustător și ofensator”.

Nu doar CNN a fost deranjat de gestul lui Kathy Griffin, ci și fa­milia Trump. Președintele A­me­ri­cii a scris pe Twitter că „lui Kathy Griffin ar trebui să îi fie rușine de sine. Copiii mei, în special fiul meu de 11 ani, Barron, trec printr-o pe­rioadă grea din această cauză”, iar Donald Trump Jr. a postat pe a­ceeași rețea de socializare că gestul este – „Dezgustător, dar nu sur­prinzător. Aceasta este astăzi stînga. Ei consideră acest lucru ac­cep­tabil. Imaginați-vă că un conservator i-a făcut asta lui Obama”. Referitor la aceeași imagine, Me­lania Trump a spus într-o con­fe­rință de presă că „ca mamă, ca so­ție și ca om, cred că acea fotografie este foarte deranjantă”. Chiar și fii­ca lui Hillary Clinton, fosta can­didată a republicanului în cursa pentru fotoliul de la Casa Albă a criticat gestul actriței. „Asta este jos­nic și greșit. Nu este niciodată amuzant să glumești despre u­ci­de­rea unui președinte”, a scris Chel­sea Clinton pe Twitter.

Kathy Griffin nu a pierdut doar colaborarea cu CNN, ci și alte contracte. Un cazinou din New Me­xi­co a anulat o reprezentație pe care a­ceasta o avea acolo pe 22 iulie, iar brandul „Squatty Potty”, care co­mercializează produse de toaletă, a încetat să mai lucreze cu ea.

Ac­trița și-a cerut scuze în mod public pentru gluma făcută, prin­tr-un mesaj video, postat pe contul personal de Instagram. „Sînt un co­mic… am sărit calul, am mers prea departe, fotografia este e­xa­gerată, nu a fost amuzant. Am fă­cut o greșeală, vă rog să mă ier­tați”, a spus Kathy Griffin.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top