Avem Eurovision în 2018

Mai plați ca ecranul Niciun comentariu la Avem Eurovision în 2018 10
Avem Eurovision în 2018

Televiziunea publică română a anunțat că România va fi prezentă la Eurovision 2018. Reprezentanții acestei instituții au anunțat că în­scri­erea țării noastre la prestigi­oa­sa competiție muzicală care va a­vea loc anul viitor a fost deja aprobată de Consiliul de Administrație, „sub rezerva aprobării bugetului pentru 2018”. În 2016, România a fost ex­clu­să din concurs din cauza da­to­ri­ilor acumulate către organizatori, dar, după ce și-a plătit treptat da­to­riile, a fost acceptată să participe la e­diția de anul acesta, unde a fost re­prezentată de Ilinca Băcilă și Alex Flo­rea, care au interpretat piesa „Yodel It!”.

Înscrierile vor începe la jumă­ta­tea lunii noiembrie, iar jurizarea pie­selor se vor face în decembrie. Semifinalele și finala selecției na­țio­nale vor avea loc în primele două luni ale anului 2018. „Ne dorim să a­ducem spectacole Eurovision a­proa­pe de telespectatorii din toate colțurile țării, într-un an special pen­tru românii de pretutindeni – anul Centenarului Marii Uniri”, a men­țio­nat Doina Gradea, director gene­ral interimar al TVR. Ca și în anii precedenți, Iuliana Marciuc va fi și anul acesta șef al delegației ro­mâ­ne la Eurovision.

Preselecțiile vor avea loc în șa­se orașe din țară și vor fi realizate de echipe din București și de la Stu­di­ourile Teritoriale ale Tele­vi­ziu­nii Române. „De asemenea, ne pro­punem ca evenimentul să fie unul dintr-o serie de ample acțiuni pe care televiziunea publică le va realiza și difuza în 2018”, a a­dă­u­gat Doina Gradea. Calendarul, schița de lucru și echipa editorială care va realiza preselecția și selecția na­țio­na­lă în vederea desemnării repre­zen­tantului României la concursul internațional Eurovision 2018 au fost aprobate de către Comitetul Director al TVR pe 25 octombrie, conform paginademedia.ro.

Anul următor, concursul mu­zi­cal se va desfășura în capitala Portugaliei, la Lisabona. Pînă acum, 18 țări și-au anunțat prezența la Eu­rovision 2018, acestea fiind Be­l­gia, Cipru, Cehia, Danemarca, Es­to­nia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Norvegia, Polonia, Rusia, Suedia și țara care urmează să fie gazdă a evenimentului muzical mult așteptat.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top