Un Infern de la Florența la Istanbul

Fă un stop cadru Niciun comentariu la Un Infern de la Florența la Istanbul 16
Un Infern de la Florența la Istanbul

Filmul „Inferno” a fost lansat în Româ­ni­a acum o lună și deja are încasări în box office-ul românesc de peste un milion de lei. Acesta a avut premiera pe 8 octombrie, în Florența, orașul lui Dante Alighieri. Ron Howard, regizorul peliculei, a mărturisit că pre­miera a fost în Florența tocmai datorită fap­tului că orașul are o semnificație cen­tra­lă pentru film.

Thrillerul în care joacă și o actriță rom­ân­­că, Ana Ularu, îl aduce în prim-plan pe pro­fesorul de simbolistică, Robert Lang­don, interpretat de Tom Hanks, care, aflat pe pa­tul de spital, își dă seamă că a uitat o parte dintre amintirile lui. Plin de sînge și gîfîind, pro­fesorul, ajutat de omul de știință Sienna Brooks (Felicity Jones), încearcă să fugă din ca­lea agentului Vayentha (Ana Ularu) care are ca misiune uciderea lui Robert Lang­don. Personajul principal și Sienna ajung în a­par­tamentul femeii, acolo unde, dintr-o gre­­șeală, profesorul descoperă un obiect cu in­signele Guvernului pe care-l deschide și în care stă ascunsă o mapă a Infernului des­cris de Dante Alighieri în opera „Divina Comedie”.

Urmînd indiciile de pe hartă, aceștia își dau seama că Bertrand Zobrist (Ben Fos­ter), un reputat om de știință și de afaceri care milita împotriva suprapopulației și care a fost găsit mort pe stradă, a construit un vi­rus care, odată eliberat în atmosferă, va ucide mai mult de jumătate din populația lumii. În drumul său, Robert Langdon ajunge în Is­tanbul, acolo unde Sienna Brooks măr­tu­ri­sește că ea este prietena lui Zobrist și că totul a fost o înscenare, fiindcă avea nevoie de un om de știință pentru a descifra indiciile care duc la virusul lui Zobrist.
Acum, atît Robert Langdon, Sienna, cît și agenții de la Organizația Mondială a Să­nă­tății se în­trec unii pe alții pentru a afla lo­cul în care Bert­rand Zobrist a ascuns viru­sul.

„Inferno” este construit din mai multe pie­se de puzzle atît la nivel de acțiune, cît și la nivel grafic, întrucît scenele dinamice sînt alternate cu cadre largi în care apar clădiri și peisaje din Florența și Istanbul. Potrivit cinefililor, filmul respectă firul epic al ro­ma­nului „Inferno” scris de Dan Brown, iar cri­ticii de la Hollywood Reporter au precizat că thrillerul în care s-au investit peste 75 de milioane de dolari este cel mai bun din seria de filme „Codul lui Da Vinci”

Autor:

Ionuț Teoderașcu

Prefer să fac ultimele editări la un reportaj atunci cînd lângă mine ies vibrînd aburii dintr-o ceașcă de ceai negru. Mi-aș dori să trăiesc, cel puțin pentru o zi, într-o lume veche: cu stilou și foaie, cu scrisori, cu întîlniri neplanificate și fără tehnologie, dar deocamdată, viața ne fugărește de la un text la altul, gadgeturile ne ajută, apoi ne stresează și scrisorile sosesc online. La un moment dat, cer pauză din toată această agitație și îmi fac ceaiul despre care vorbeam, unul negru care îmi dă energie și-mi lasă ochii deschiși.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top