O pînză de păianjen electrică

Fă un stop cadru Niciun comentariu la O pînză de păianjen electrică 34

Titlu: „The Amazing Spider-Man 2”
Regizor: Marc Webb
An: 2014
Actori: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx
Gen: Acțiune, Aventură, S.F

„Omul păianjen” în care a jucat Tobey Ma­guire a fost o trilogie al cărui scenariu și joc actoricesc nu au impresionat cu nimic. A­dolescentul tocilar și timid, mușcat de un păianjen modificat genetic căruia Tobey a în­cer­­cat să-i dea viață, semăna mai curînd cu un cățeluș care vărsa lacrimi la fiecare zece mi­­nu­te decît cu un super erou. Să nu mai vor­bim de faptul scenariile celor trei filme sînt aproape identice, rău făcătorul fiind prieten cu eroul, sfîrșind prin a se sinucide la final.

Seria „The Amazing Spider-Man” vine ca o revitalizare a super eroului cățărător. Și da­că la primul film acțiunea nu a fost atît de pre­­zen­tă, abia la final avînd loc o luptă a­pri­gă între bine și rău, în cazul celui de al doilea film efectele speciale și scenele de acțiune sur­­prind plăcut.

De asemenea personalitatea e­roului es­te conturată cît se poate de bine, în­cercînd să surprindă eroul prezentat de ben­zile dese­na­te, care își enervează adversa­rii cu replici in­te­­ligente.

Și dacă în cazul „Omului păianjen” jucat de Maguire s-a exagerat cu scenele emo­țio­nante, în „The Amazing Spider-Man” ele sînt in­serate abil și sînt mai curînd ca niște misiuni secundare. Ceea ce enervează este însă ac­­cen­tul pus pe lupta pe care o duce eroul cu sine și dilema pe care o are de a fi împreună cu Gwen Stacy, motivată totuși la final.

La început un fan în­fo­cat al super eroului, Max în­ce­pe să-l urască pe că­ță­ră­tor după ce are un accident.

În cea de-a doua parte a „Uimitorului Om-Păianjen” își face apariția și Harry Os­born, prieten din copilărie cu personajul prin­­cipal. Acesta s-a întors în Manhattan să-și vadă ta­tăl aflat pe moarte și află că și el va avea ace­eiași soartă. De aceea el caută a­ju­to­rul Omu­lui Păianjen a cărui cod genetic i-ar pu­tea oferi leacul mult dorit. Personajul negativ es­te însă unul neașteptat. La început un fan în­fo­cat al super eroului, Max lucrător de în­tre­ți­nere la OsCorp, începe să-l urască pe că­ță­ră­tor după ce are un accident în unul din la­bo­ratoarele care desfășoară experimente bi­o­genetice secrete. Astfel el se transformă în Electro și se aliază cu Harry în încercarea de a-l distruge pe Păianjen.

Întreg filmul este unul surprinzător, cu în­torsături de situație neașteptate, efecte spe­­cia­le foarte bine realizate și scene de lup­tă ca­re te țin cu sufletul la gură. Dar ceea ce im­pre­­sionează cel mai mult este jocul ac­to­ri­cesc și scenariul, care nu dau nici o clipă impresia de prea mult sau prea puțin ci te prind cu to­tul ca într-o pînză de păianjen.

Autor:

Andrei Mihai

Secretar de redacție la Opinia studențească, student în anul al II-lea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” , secția Teologie Didactică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top