Mîzga de la Hollywood

Fă un stop cadru Niciun comentariu la Mîzga de la Hollywood 2

Noi nu ne plictisim. Avem o gră­ma­dă de filme bune pe care nu le-am vă­zut, avem CD-uri pe care încă nu le-am ascultat și, la urma urmei, am pu­tea merge chiar la bibliotecă. Nu mai este nevoie să faceți filme proas­te, doar ca să ne distrați pe noi, dragi mu­lt­i­milionari bogați și snobi de la Ho­lly­wood. Poate doar dacă nu­mă­ra­ți voi muște pe tavan, dar și a­tunci v-am ruga să vă abțineți, așa cum n-ați fă­cut-o în cazul celei mai re­cente pro­ducții marca „noi, america­nii, care vom face filme pînă nu vă fa­cem să plîn­geți”. La „No strings attached” mi-au dat lacrimile. De la prea mult căscat.

Ashton Kutcher întruchipează un personaj care este visul fiecărei fete: este foarte frumos, foarte amuzant, foar­te galant și foarte inexistent în re­alitate. Își dorește, desigur, o re­la­ție bazată pe sentimente, pe care nu i-o poate oferi personajul lui Natalie Portman, altă plăsmuire a unor minți naive. Ea este deșteaptă și frumoa­să, cu un caracter puternic, luptînd pentru o viitoare carieră. Desigur, nu are timp să se implice într-o relație care ar presupune ceva mai mult decît sex. Să fim serioși, unde ați văzut vreo­dată personaje din astea pe stradă sau oriunde în viața reală? Și nici sce­nariul sau regia nu contribuie la justificarea existenței lor.

Aș putea jura că cei care au făcut trailerul nu s-au uitat la film, acesta este nepotrivit, ducîndu-te cu gîndul la un „American Pie” cu actori ceva mai drăguți. Nu e vorba nici despre o lungă prietenie întreruptă de izbucniri amoroase, ci doar de un el și o ea care se cunosc din adolescență și pe care soarta, surpriză mare, îi tot adu­ce împreună.

Filmul este o lungă înșiruire de sce­ne penibile, peste măsură de previzibile și e presărat cu vreo trei mo­men­te de final american: atunci cînd eroiii se despart, dar apoi unul dintre ei își dă seama că nu poate fără ce­lă­lalt și ia un avion/mașină/orice și se în­toarce pentru a-și recupera iu­bi­rea aproape pierdută.

Apoi, este foarte ciudat trecut acest film la categoria „comedie ro­ma­n­tică”: vă jur că n-am găsit strop de umor pe parcursul celor aproape două ore. Iar romantismul este o sumă de clișee imaginate de copiii cărora le apar primele coșuri. Ai impresia că ar trebui să-ți placă filmul doar pentru că actorii sînt frumușei și pentru că ai văzut „Black swan”. E mai simplu să nu te uiți.

Anastasia CONDRUC

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top