Psalmii dependenților de droguri

Ascultă de (la) noi Niciun comentariu despre Psalmii dependenților de droguri 6

Allan Scott Band a fost creată de către un fost dependent de alcool și droguri, care își do­rește acum să vină în sprijinul celor care vor să se schimbe și să trecă peste această încercare. „În ultimii cinci ani, trupa Allan Scott Band a împărtășit mesajul lui Dumnezeu și al spe­ran­ței, împreună cu lupta și durerea dusă de cei din centrele de reabilitare, din închisori și biserici, din toate colțurile țării”, prezinită Allan Scott noul proiect al trupei, care a scos un mini album cu șase piese.

Chiar dacă nu este un album în sine, aces­ta poate fi descărcat de pe Spotify, Apple Music, iTunes, Google Play sau Amazon. „Run To You”, așa cum se numește compilația de șase piese, „încearcă să aducă o schimbare în vie­ți­le celor din centrele de reabilitare, din în­chi­sori și din grupurile de suport”, declară Allan Scott, iar muzica sa vorbește exact despre asta, des­pre faptul că puterea de a trece peste încercări vine din interiorul nostru și că nu trebuie să ne pier­dem nici o clipă speranța.

Așa cum spuneam, „Run To You” nu este un album în sine, ci un Extended Play (EP), menit să atragă atenția asupra unor proble­me cu care se confruntă societatea.

„Be My All” este prima piesă de pe album, fiind o rugăciune înălțată către divinitate, în care i se cere lui Dumnezeu puterea de a tre­ce peste „slăbiciuni”. La prima ve­de­re pare mai mult o melodie de dragoste, adre­sa­tă iubitei, și doar dacă cunoști povestea din spa­tele trupei și al proiectului realizezi că este un fel de psalm. „Anchor”, cea de-a doua pie­să, lămurește exact care este mesajul întregului album și cui îi sînt înălțate aceste „ru­gă­ciuni”.

Chiar dacă au mesaj religios, melodiile ce­lor de la Allan Scott Band nu sună deloc cu mu­zica ascultată în biserici. Cu ușoare ten­din­țe pop-rock, partea instumentală sună foar­te bine, așa că, indiferent dacă ești religios sau nu, te vei trezi că fredonezi melodiile îm­pre­u­nă cu Allan Scott.

„Run to You”, cea de-a cincea melodie, care dă și numele compilației, pare mai mult o melodie adresată părinților. Ceva mai lentă decât celelalte piese, „Run to You” nu se pier­de în metafore, ci deconspiră atît scopul al­bu­mului, dar și cui se adresează aceste ru­gă­ciu­ni. Ca să-i asculți pe cei de la Allan Scott Band nu trebuie să fii religios și nici măcar nu trebuie să crezi în mesajul transmis de că­tre membrii trupei. Dacă eşti în căutarea unor melodii pe care să le asculți într-o după-a­mia­ză ploioasă, cu o cană fierbinte de ceai, și să te încarci cu spe­ran­ță și cu convingerea că to­tul va fi bine, a­tunci compilația de șase piese ți-ar putea veni în ajutor.

Articole similare:

Autor:

Andrei Mihai

Secretar de redacție la Opinia studențească, student în anul al II-lea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” , secția Teologie Didactică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top