Piesele se cîntă sub acoperire

Ascultă de (la) noi Niciun comentariu la Piesele se cîntă sub acoperire 7
Piesele se cîntă sub acoperire

Că Ane Brun are o voce specială știi deja, da­că ai ascultat „Big in Japan” sau „The Dan­cer”. E unul dintre artiștii pe care dacă o să-i asculți, n-ai să mai uiți și-apoi o să te tot in­te­r­esezi dacă au mai înregistrat curînd ceva și dacă da – de ce anume nu ai ascultat încă me­lo­diile. De origine norvegiană, Ane e un ar­tist complet – e fata care apare pe scenă sin­gu­ră, cu chitara și susține concerte cu săli pli­ne, cu oameni care stau nemișcați și cîntă în cor, împreună cu ea. Își scrie singură versu­ri­le și toate, spune ea, au o însemnătate; n-ai cum să nu o crezi, pentru că atunci cînd cîntă, vo­cea i se transformă în cea a unui povestitor care dă startul unei serii de confesiuni și faptul că te face să devii atît părtaș la istoria sa, cît și par­te a unui public privilegiat o să te facă să-i vînezi biletele la spectacole.

„Leave me breathless”, noul album al lui Ane Brun, a fost lansat pe 3 octombrie și e rezultatul unei munci care a surprins pe toa­tă lumea – nu prin dedicarea artistei și prin per­for­manțele sale vocale, ci prin simpla struc­tu­ră și decizie de a-l înregistra. Cele 14 piese de pe album sînt cover-uri ale unor melodii ce­lebre; piese pe care Ane a început să le învețe și să le cînte dintr-o joacă, dedicîndu-i-le băr­ba­tu­lui de care se îndrăgostise. Deși între timp, du­pă ce înregistrase deja cîteva piese, relația ce­lor doi a luat sfîrșit, artista a hotărît să nu pună capăt proiectului, ci să-l continue, a­dă­u­gînd pieselor de dragoste și piese mai puțin en­tuziaste, care să-i ajute și pe ceilalți să treacă peste o despărțire.

Așa au apărut în „Leave me breathless” pie­se precum „I want to know what love is”, „Al­ways on my mind” sau „Hero”, dar și piese pre­cum „How to disappear completely”, „No rea­son to cry” sau „Stay”. Numite de artistă un fel de „cadouri”, din simplu fapt că pe albumul ei ascultătorii pot găsi piese faimoase, pe care probabil le știu, dar cîntate de ea în stilul pro­priu, melodiile o să-ți placă și, în primă fază, nici n-o să le recunoști. Felul în care a selectat piese din diferite genuri muzicale și le-a trans­format în creații folk o să te facă să crezi că orice poate fi cîntat oricum de către artistul tău preferat – pentru că oricum o să-i rămîi fan. Și dacă n-o să-i rămîi, pentru că înainte nu erai, înseamnă măcar că după ce ți-am pre­zentat-o pe Ane și te-am făcut curios s-o as­culți – o să devii unul.

Autor:

Aryna Creangă

Redactor-șef la „Opinia studențească”, studentă în anul al II-lea la Tehnici de producție editorială în presa scrisă, multimedia și audiovizual, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top