„Better” înseamnă diferit

Ascultă de (la) noi Niciun comentariu despre „Better” înseamnă diferit 2
„Better” înseamnă diferit

După cinci ani în care am ascultat pe re­peat „Perfect fără tine”, „Vara asta” și „Fata în boxeri și în tricoul alb”, „Vama” lui Tudor Chirilă a lansat un nou album. „Better” este com­plet diferit de ritmurile cu care ne-a în­vă­țat pînă acum formația și conține 12 me­lo­dii, toate în engleză, iar acest lucru este o con­se­cin­ță a colaborării pe care artiștii o au cu pro­du­cătorul britanic James Lewis. Lansarea ofi­cia­lă a albumul a avut loc pe 12 octombrie, cînd „Vama” a susținut și un concert la Sala Poli­va­lentă din București, fiind și prima dată cînd toate piesele trupei au putut fi auzite de către fani live. Cei care au precomandat albumul l-au putut asculta încă de la mijlocului lunii septembrie.

„Summer love” este melodia de deschi­de­re a albumului și deși titlul te trimite cu gîn­dul la o piesă energică, care ar putea fi fre­donată la toate petrecerile din toamna aceasta, dacă o asculți îți dai seama că este mult mai potrivită să o asculți în căști, în zilele mo­ho­rî­te de octombrie și noiembrie, datorită ritmu­lui lent, poate mult prea lent pentru o piesă din deschidere. Stilul „Vama” se resimte înce­pînd cu cea de-a doua melodie „Burning Man”, care ar putea fi noul „Perfect fără tine”, și con­ti­nuă cu „Riding High” (Into the light) și „Start a fight”. Apoi tempourile melodiilor alternează de la începuturile abia rostite, precum în piesa „London Feeling”, pînă la ritmuri rock (în „Cure K” și „Karma Game”).

În finalul albumul „Better”, „Vama” a ales să revină la stilul lent de început, cu piesa „Fin­gers and Sin”. Liniștită ca o baladă, este poate cel mai bun epilog pe care l-a putut ale­ge Tudor Chirilă și echipa lui pentru a ne spu­ne că dragostea este unul dintre cele mai im­por­tante lucruri în viață. Prin cele 50 de minute de „Better”, „Vama” vrea să ne spună că uneori un stil diferit poate că este mult mai bun, iar fanii au observat și ei acest lucru, scriind comentarii pe canalul de YouTube al trupei, unde au spus că vocea lui Tudor Chirilă sună mai mult bine în engleză.

Mult mai matur decît ritmurile jucăușe cu care eram învățați pînă acum, „Better” poa­te fi un prim pas ambițios făcut de către „Vama” către scena muzicală internațională, mai ales că artiștii vor avea și cîteva spectacole în Ma­rea Britanie.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top