Amintiri din cutia electronică

Ascultă de (la) noi Niciun comentariu despre Amintiri din cutia electronică 6
Amintiri din cutia electronică

Dacă vrei să-ți păstrezi amintirile undeva în siguranță și să le asculți atunci cînd nostalgia nu-ți mai încape în suflet, The Chainsmokers a pregătit o cutie muzicală pentru ele. „Me­mo­ri­es… Do Not Open” este albumul de debut al celor doi DJ americani, lansat pe șapte a­pri­li­e, și leagă trecutul, prezentul și viitorul prin li­ni­a electrică a sunetelor muzicale. Numele al­bu­mului face trimitere la faptul că cele 12 me­lo­dii sînt o „colecție de amintiri și gînduri private”, după cum mărturisesc cei de la The Chain­smo­kers. De asemenea, ei au precizat că albumul se datorează succesului pe care l-a avut apariția pri­melor melodii „Don`t let me down” și „Clo­ser” – melodii care nu au fost incluse pe album.

La deschiderea cutiei cu memorii vei găsi o baladă care îți povestește despre cum ce­le­bri­tatea îți afectează relațiile personale, iar fundalul profund al mesajului, îmbinat cu ritmul care crește la refren, are intenția de a echilibra balanța între ele. Următoarele melodii sînt ca niște fotografii prinse cu clame de o ață, pentru că prezintă istorii ale iubirilor instabile, care se pot rupe oricînd sau, mai bine spus, care a­tîr­nă de un fir de ață. „She’s got seven personalities, every one’s a tragedy” nu mai sună ca o des­cri­ere a iubitei perfecte, mai ales cînd deciziile ei se schimbă precum anotimpurile.

După patru piese în care portativele au în­durat reproșurile sentimentelor neîm­păr­tă­și­te, universul muzical capătă o dimensiune oni­ri­că adusă de vocea solistului trupei britanice Col­dplay. Printre ritmurile constante de vi­bra­ții electrice, se strecoară notele de pian, care îți spun că o relație nu trebuie să fie perfectă, ci doar adevărată. În primele versuri sînt invocați su­pereroii, însă ai crescut și știi că ei nu te mai pot salva de orice. Vei găsi în ultimele două versuri dinaintea refrenului de ceea ce ai nevoie: „Just something I can turn to/ Somebody I can kiss”. Melodia „Something just like this” se va re­gă­si și pe noul album „Kaleidoscope” al brita­ni­cilor, care va fi lansat în luna iunie. Apoi, play­list-ul mai derulează cîteva piese despre re­la­ții din care nu poți ieși, iar a opta alcătuiește din­tr-o metaforă muzicală o călătorie în Paris. Versurile descriu acele relații care reușesc să re­ziste indiferent de greșelile și naivitățile ti­ne­reții. Pulsul basului și cîteva sunete rupte din chitară alcătuiesc parcă un imn al iubirilor puternice: „If we go down then we go down together /We’ll get away with everything”.

Ultima piesă schițează „last day alive” a u­nui adolescent, pe care o trăiește „now or ne­ver”, amintindu-ne că această zi este i­ne­vi­ta­bilă, deci orice moment trebuie simțit. Tot ce putem păstra din timp sînt amintirile care se întorc de fiecare dată atunci cînd le că­u­tăm. A­tunci cînd vei termina de confecționat cutia în care le vei adăposti, lipește o etichetă cu ur­mătoarele cuvinte: „Memories… Do Not Open”.

Text de Antonela TĂNĂSELEA

Articole similare:

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top