Albumul „PERFECT”

Ascultă de (la) noi Niciun comentariu la Albumul „PERFECT” 10
Perfetto

Cariera muzicală a uneia dintre cele mai po­pulare staruri italiane, Eros Ramazzotti, decurge deja mai bine de 30 ani într-un ritm foarte constant, fără ascensiuni evidente sau prăbușiri neașteptate. Un cîntăreț talentat și compozitor abil, care merge tot mai mult înainte, chiar și la cei 51 de ani. Dovada acestui lucru este cel de-al 12-lea album de studio „Perfetto” prin care artistul și-a confirmat statutul de cîntăreț legendar. Albumul a fost lucrat mai mult de doi ani, timp în care mu­zi­cianul a avut multe colaborări cu pro­du­că­tori internaționali.

Toate acestea s-au reflectat în 14 com­po­zi­ții, al căror gen variază de la balade de la țară la instrumentale, de la sunetul clasic pop-rock la jazz. Muzica este întotdeauna o po­­veste de dragoste unică a lui Ramazzotti, da­­torită căreia cîntarețul este unul dintre cele mai importante figuri din muzică pop.
„PERFECT”, lansat la nivel mondial pe 12 mai 2015, merge direct în partea de sus a clasamentului global (CD și download digital) Fimi-GFK de albume cumpărate în I­ta­li­a.

„Când ai terminat un lucru, un proiect, sau orice altceva, te uiți la el, îl analizezi pînă în ultimul detaliu… și apoi se spune: «PERFECT». Iată de unde vine dorința mea de a numi albumul astfel, cu o expresie folosită și recunoscută în lumea întreagă!” men­țio­nea­ză italianul la lansarea albumului.
Termenul cel mai folosit este „Love”, care apare în texte de 40 de ori, apoi e „zi”, „viață” și „timpul”. Cuvântul care dă piesa de titlu, „Perfect”, apare de 18 ori, și nu doar în cîn­tecul cu același nume. Acesta străbate al­bu­mul și se dovedește a fi sfârșitul „perfect” pentru acest titlu.
Albumul a debutat pe locul 1 in iTunes din I­ta­lia dar și în alte 13 țări din întreaga lume ceva mai tîrziu.

„PERFECT” ajunge în 60 de țări diferite, și va fi disponibil în trei versiuni: ediția clasică i­ta­liană, spaniolă și una de lux a­par­te, care in­clu­de ambele versiuni ale melodiilor cîntate în lim­ba italiană și spaniolă. Con­tinuă în a­ce­lași timp pre-vânzări pentru Eros World Tour 2015, care va începe la 12 , continuînd în Italia și în Europa. În 2016 va ajunge, de a­semenea, Rusia, Belarus, Geor­gia și Aze­r­bai­djan.

Autor:

Diana GAINA

Libertatea mă definește, sînt dinamică și deschisă pentru tot felul de experiențe. Îmi place să cunosc oameni noi și povești inedite prin care să se reflecte realitatea obiectivă și viața plină de culoare.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top