Joaca de-a magicianul cu bagheta lui Verdini

De pe scena Iașului Niciun comentariu despre Joaca de-a magicianul cu bagheta lui Verdini 6

„V-ați pus centurile de si­gu­ran­ță?”, îi întreabă dintr-o altă galaxie magicianul Verdini pe copiii care și-au lipit spatele de scaunele ma­ro­nii de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași. Du­pă ce îi învață formula magică „mi­nu-minu-minunat”, acesta se telepor­tea­ză prin cortina portocalie direct în fața celor cîteva zeci de perechi de ochi care îl urmăreau să vadă ce ascunde în micul joben pe care îl ți­nea strîns cu ambele mîini. „El e Va­sile”, spune magicianul ară­tîn­du-le un porumbel alb care a ie­șit dintr-un șervețel ars, „iar ea e Ioa­na, nevastă-sa”, continuă acesta scoțînd încă un porumbel la fel de alb, dar puțin mai mic. Verdini, ca­re redevine Marius Paraschi­ves­cu cînd coboară de pe scenă, este un tip înalt, creț, cu frac negru s-a în­tîl­nit sîmbătă, 28 octombrie, înce­pînd cu ora 11.00, pentru prima dată cu copiii din Iași, datorită turneului ani­versar pe care l-a organizat, „10 magic”.

Încă de la început, magicianul i-a transformat pe picii din sală în asistenți, cărora le-a dezvăluit un secret: pentru a face orice truc, ai nevoie de puțin praf magic, pe ca­re îl poți lua de după urechea dreap­tă. După ce s-au convins că Ver­di­ni are dreptate, copiii au aruncat în­continuu cu praf magic pe scenă și au rostit „minu-minu-minunat” pen­tru a-l ajuta pe marele magician să scoată porumbei din joben, iepurași și chiar și o… rață, despre care nici părinții din sală nu au în­țeles unde a încăput.

Părinții, care de data aceasta i-au lăsat pe cei mici în primele rînduri, iar ei s-au retras mai în spate, doar să-i supravegheze, au deve­nit și ei asistenți. Verdini a ales-o pe Mi­haela, o mămică blondă cu pă­rul scurt, pentru a le arăta celor mici cum poate să dispară apa dintr-un pahar. În două recipiente din carton, mămica a turnat puțină apă. El și-a luat un pahar și l-a pus pe cap, îndemnînd-o și pe Mihaela să facă același lucru. După ce a rostit formula magică, „minu-minu-minu­nat”, și a presărat puțin praf ma­gic, magicianul a întors paharul, fă­ră să cadă vreo picătură de apă pe părul său, însă Mihaela a mai avut nevoie de încă o piruetă pentru ca incantațiile să-și facă efectul.

Violeta, o eșarfă de culoare mov, a fost pusă de magician într-o da­migeană pe care o ținea în brațe Ai­da, o fetiță blondă cu ochelari, și imediat a început să danseze. Ca să o liniștească, Verdini a pus un ca­pac recipientului de sticlă, dar ea mai tare se încăpățîna. El îi spunea să înceteze, ea se prefăcea că nu aude, iar copiii din sală au năvălit pe scenă să o vadă pe Violeta, să o atingă, să vadă ce o facă să dan­se­ze.

Nu au deslușit misterul aței pe care o mișca în damigeană, iar eșar­fa s-a întors cu tot cu secretul ei în­apoi în joben. Tot acolo s-au întors și porumbeii, și bagheta magică, și cărțile de joc, pentru că Verdini a reușit să se joace cu atenția celor mici, fără ca aceștia să vadă cum sco­tea recuzita din frac.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top