Workshopuri, ateliere și paneluri la „Zilele Carierei UAIC

Academia de gardă Niciun comentariu despre Workshopuri, ateliere și paneluri la „Zilele Carierei UAIC 6

Departamentul de Servicii pen­tru Studenți și Absolvenți (DSSA) a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) orga­ni­zea­ză în perioada 13-17 noiembrie „Zi­lele Carierei UAIC”. Evenimentul se află la cea de-a treia ediție și cu­prinde ateliere și workshop-uri des­pre posibilitățile pe care le au stu­den­ții înainte și după absolvire „Prin participarea la activitățile evenimentului ne dorim ca stu­den­ții să fie mai informați și să se sim­tă cît mai încurajați în acțiunile lor, în procesul de luare a deciziei în ce­ea ce privește piața muncii și op­țiunile pe care le au aceștia, în a­ces­te vremuri. Dorința noastră es­te să organizăm și alte ediții, mai ales dacă se demonstrează că sînt utile studenților noștri”, a declarat Alma Andrei, șef birou al Centrului de Informare Profesională, Orientare în Carieră și Plasament (CIPO) al DSSA.

Fiecare dintre cele cinci zile ale evenimentului are o tematică. „Zi­le­le Carierei UAIC” va debuta pe 13 noiembrie cu Ziua dezvoltării personale, care va cuprinde trei a­teliere – „Laborator de îmblînzit emo­ții”, „Învață să spui DA”, „I­dentitate și identificare”, și un panel – „Dacă nu eu, atunci cînd?”. Ziua voluntariatului va fi pe 14 noiembrie și va începe la ora 11.00 cu workshop-ul „Volunta­ria­tul – principii și provocări”. Aceasta va continua cu trei ateliere, „A fi sau a nu fi voluntar, aceasta-i întrebarea”, „10 pași pentru un public speaking de succes” și „Volunta­riatul – ingredientul secret în dezvoltarea carierei”.

Pe 15 noiembrie va fi Ziua anga­jatului, cînd se vor organiza workshopuri și paneluri precum „Angajatul și învățarea continuă”, „An­gajat «la stat» sau «la privat». Sindromul «Ce să fac?»”, „Ce își do­resc angajatorii de la candidații entry level? De la teorie la prac­tică”, iar Ziua liberului profesio­nist va fi pe 16 noiembrie. Pe lîn­gă paneluri și workshopuri precum „Cum ajungi să ai cariera care te face fericit” și „Antreprenoriatul cu sare și piper”, organizatorii au pregătit și o sesiune interactivă cu tema „Liberul profesionist între meserie, vocație și proiect – cum să-ți trasezi propriul drum pro­fesio­nal”. „Zilele Carierei UAIC” se va termina vineri, 17 noiembrie, cu Ziua antreprenorului, cu pane­lul „Gîn­dire pozitivă vs. Gîndire negativă în business” și atelierul „Angajat vs. Antreprenor: Cum e mai bine să-ți dezvolți o carieră?”.

În fiecare zi, activitățile din cadrul evenimentulu se vor des­fă­șura în intervalul orar 10.00-20.00, iar participanții trebuie că comple­t­eze anterior un for­mular pe care îl găsesc pe pagina de Facebook al DSSA a UAIC, precizînd anul de studiu și facultatea.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top