Viorel Ilișoi a primit Premiul pentru excelență în jurnalism „Vanda Condurache”

Academia de gardă Niciun comentariu despre Viorel Ilișoi a primit Premiul pentru excelență în jurnalism „Vanda Condurache” 22
Viorel Ilișoi a primit Premiul pentru excelență în jurnalism „Vanda Condurache”

Primăria Municipiului Iași a organizat sîmbătă, 14 octombrie, o nouă ediție a manifestării „Seara Valorilor”, în care au fost premiate personalitățile care au avut cel mai mare impact asupra comunității ie­șe­ne în anul 2016. Cele mai importante distincții au fost cele de „cetă­țean de onoare”, fiind acordate cinci astfel de premii – medicului Cătălina Arsenescu Georgescu, medicului și antreprenorului Christache Zanos­chi, academicianului Ioan Caproșu, pro­fesor al Facultății de Istorie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, artistului Dionisie Vitcu și Excelenței Sale Miguel Mau­ry Buendia, nunțiul apostolic în România.

În cadrul evenimentului, care a fost organizat în Sala „Vasile Pogor” din Palatul Roznovanu, sediul Primăriei Municipiului Iași, au fost acordate și 13 premii care marchează centenarul Marii Uniri, dar și o altă serie de distincții. Co­rul „Byzantion” a primit o diplomă de excelență pentru 20 de ani de activitate, în timp ce primăria a mai înmînat cinci premii speciale pentru personalități care s-au remarcat în diferite domenii în anul 2016.
„Cele mai frumoase
reportaje”

Premiul pentru excelență în jurnalism „Vanda Condurache” a fost înmînat de către prof. univ. dr. Da­niel Condurache, cadru didactic al Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la UAIC. Viorel Ilișoi este unul dintre cei mai apreciați jurnaliști români, recu­noscut în special pentru reportajele sale de mare întindere, anul acesta lansînd și volumul „Cele mai frumoase reportaje”. „În legătură cu pre­miile jurnalistice din România, pot spune că acestea în general sînt controlate fie de niște ziare interesate, fie de niște firme ori fundații, însă premiul «Vanda Condurache» este deosebit pentru că ține cont doar de valoarea premiantului. Aces­ta nu are în spate alte interese comerciale cum sînt «Premiile Superscrieri», care sînt finanțate de anumite bănci. Acesta are și o semni­fi­cație specială pentru că poartă nu­me­le Vandei Condurache, un zia­rist deosebit. Este un premiu come­mo­­rativ și altfel primești un premiu pe care scrie «Vanda Condu­ra­che». Am luat multe premii, dar acesta, în mod sigur, îmi este cel mai drag”, a declarat publicistul Viorel Ilișoi.

Premiul pentru „excelență în afaceri” l-a primit antreprenorul Bogdan Pițigoi, în timp ce premiul „Vasile Pogor”, oferit de Academia Română, filiala Iași, a fost înmînat academicianului Constantin Corduneanu. „«Seara Valorilor», deve­ni­tă deja o tradiție, își propune să-i omagieze, într-un gest normal de recunoștință, pe ieșeni și nu numai, pe cei care s-au remarcat atît în țară, cît și în afara ei, cu realizări deo­sebite în domeniul culturii, artei, științei, diplomației sau prin felul lor de a fi. A-i cinsti pe cei me­ri­tuo­și este suprema mărturie că lumea poate fi mai bună”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași. Anul trecut, Premiul de ex­ce­len­ță în jurnalism „Vanda Condu­rac­he” fost oferit Televiziunii Ro­mâ­ne din Iași pentru întreaga activitate.

Articole similare:

Autor:

Ionuț Teoderașcu

Prefer să fac ultimele editări la un reportaj atunci cînd lângă mine ies vibrînd aburii dintr-o ceașcă de ceai negru. Mi-aș dori să trăiesc, cel puțin pentru o zi, într-o lume veche: cu stilou și foaie, cu scrisori, cu întîlniri neplanificate și fără tehnologie, dar deocamdată, viața ne fugărește de la un text la altul, gadgeturile ne ajută, apoi ne stresează și scrisorile sosesc online. La un moment dat, cer pauză din toată această agitație și îmi fac ceaiul despre care vorbeam, unul negru care îmi dă energie și-mi lasă ochii deschiși.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top