Universitatea de Medicină a stabilit metodologia de admitere

Academia de gardă Niciun comentariu la Universitatea de Medicină a stabilit metodologia de admitere 11

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF) a aprobat marți, 16 ianuarie, în urma ședinței de Senat, me­to­dologia privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere pentru anul 2018, care păstrează modificările realizate în anul 2015. E­xamenul va fi sub formă de grilă, va dura trei ore, iar ponderea de admitere va rămîne aceeași, respectiv 10% din nota de la bacalaureat și 90% din nota tezei scrie.

„Metodologia proprie a UMF Iași privind organizarea și des­fă­șurarea Concursului de Admitere 2018 nu s-a modificat față de cea din anul precedent: se mențin aceleași discipline de examen pentru testul grilă și aceeași pondere a notei obținute la examenul de bacalaureat. Anul trecut, în 2017, am avut o concurență bună la Medicină, la Bio­in­ginerie precum și la specializările de trei ani: Asistență Medicală Generală, Tehnică Dentară și BFKT. Însă, față de admiterea din anul tre­cut, pentru acest an îmi doresc să crească concurența la toate spe­cializările pe care le oferă Universitatea”, a declarat prof. univ. dr. Vio­rel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Pentru specializările medicină și medicină dentară, examenul o­bligatoriu va fi din anatomia și fiziologia omului, iar la alegere din chi­mie organică și fizică; la farmacie, testul scris va avea ca materie obliga­torie chimia organică, iar la alegere biologia vegetală sau anatomia și fi­ziologia omului. De asemenea, pentru specializările asistență me­dicală generală, tehnică dentară, nutriție și dietetică, studenții vor pu­tea alege dintre anatomia și fiziologia omului sau chimia organică, cei de la bioinginerie între matematică și anatomia și fiziologia omului, pe cînd cei de la balneo-fiziokinetoterapie și recuperare și bioinginerie vor trebui să trateze doar subiecte din anatomia și fiziologia omului. Acolo unde există două discipline, 60% din întrebările examenului vor fi din cea obligatorie, în timp ce restul de 40% se vor baza pe disciplina la alegere.

Autor:

Andreea Anton

Șef-departament „Opinia studențească” și studentă a Catedrei de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top