Universitatea „Cuza” marchează zece ani de la intrarea în Uniune Europeană

Academia de gardă Niciun comentariu despre Universitatea „Cuza” marchează zece ani de la intrarea în Uniune Europeană 10
Universitatea „Cuza” marchează zece ani de la intrarea în Uniune Europeană

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organi­zea­ză, în perioada 15 – 21 mai, „Săptămîna Europeană la UAIC”, pentru a mar­­ca aniversarea a 10 ani de cînd România a intrat în Uniunea Euro­pea­nă și a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma. În cadrul evenimentului se vor desfășura o serie de conferințe, workshop-uri, dezba­teri, mese rotunde și colocvii, concursuri de eseuri sau postere, turul campusului UAIC, dar și un tur pietonal al orașului.

Pe data de 19 mai, de la ora 9.00, va avea loc conferința „10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană”, în Aula Magna „Mihai Emi­nescu”. Tot în aceeași zi se va ține și Conferința Internațională EUFIRE (European Financial Regulation), în cadrul căreia se va discuta des­pre situația actuală a reglementărilor financiare ale UE și despre metodele de consolidare a acestora. Pe parcursul a două zile, 19 – 20 mai, în ca­drul Centrului de Studii Europene, se va desfășura Conferința in­ter­națională EURINT 2017 (European Union at crossroads: building resilience in times of change), unde vor fi dezbătute subiecte de actualitate despre politică și economie, cît și despre provocările interne și externe la adresa procesului de integrare al Uniunii Europene (UE).

Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice și Facultatea de Teologie Romano-Catolică vor organiza cîte o conferință pe tema Cri­zei Uniunii Europene. De asemenea, la Facultatea de Fizică, în data de 18 mai, în Aula Magna „Mihai Eminescu” se va ține o ceremonie, în ca­drul căreia se vor acorda două titluri, Doctor Honoris Causa pentru prof. univ. dr. Rolf Hempelmann, Universitatea Saarland, Germania și tit­lul de Profesor de Onoare pentru prof. univ. dr. Evangelos Vitoratos, Universitatea din Patras, Grecia.

de Elena Tanasă

Articole similare:

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top