Universitatea „Cuza” a inaugurat un nou cămin

Academia de gardă Niciun comentariu despre Universitatea „Cuza” a inaugurat un nou cămin 10
Universitatea „Cuza” a inaugurat un nou cămin

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a inaugurat săptă­mî­na trecută Căminul studențesc „Buna Vestire”, situat pe Bulevardul Ștefan cel Mare. Acesta are o capacitate de 120 de locuri și este dotat la standarde hoteliere. Cons­trucția a costat 8,5 milioane de lei, bani obținuți prin finanțare de la Ministerul Educației Naționale, la ca­re se adaugă aproximativ 500.000 de lei din fondurile universității, ce reprezintă dotări ale clădiri.

Căminul „Buna Vestire” este cons­truit pe un teren de aproximativ 800 de metri pătrați care apar­ți­ne Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, fiind cedat printr-un contract UAIC. În cămin vor fi cazați în special studenții de la Facultate de Teologie Ortodoxă a UAIC, dar vor fi puse la dispoziții locuri și pentru studenții ce la celelalte fa­cul­tăți. Camerele au unul sau do­uă locuri, fiind dotate cu baie proprie, aer condiționat, frigider, conexiune la
Internet, iar prețul lunar este de 350 de lei, toate cheltuielile fiind incluse.

Universitatea își propune să mai amenajeze pînă la începutul anului viitor un restaurant cu bucă­tă­rie proprie, o sală de mese de peste 200 de metri pătrați și o spălătorie. „Lucrările s-au desfășurat pe o pe­rioadă mai îndelungată pentru că finanțările nu au fost asigurate ritmic – probabil pentru că ministe­rul nu a avut bani. Noi mai avem în plan să renovăm căminele C6, C7 și C8 din Complexul studen­țesc «Titu Maiorescu» și să constru­im un cămin nou în spatele cantinei din acest complex”, a declarat prof. univ. dr. Corneliu Iațu, prorector pentru strategie, dezvoltare institu­țională și managementul calității.

Proiectul de construcție a acestui cămin a început în luna decembrie a anului 2009, fiind finalizat abia în 2011. Un an mai tîrziu, în 2012, contractul de lucrări a fost cîștigat de SC Iasicon SA, iar pe par­cursul celor cinci ani, pînă a fost finalizată construcția, lucrările au fost sistate de mai multe ori, din cauza lipsei de fonduri. Căminul are cinci niveluri: demisol, parter, două etaje și mansardă. Primii stu­denți s-au cazat în Căminul „Buna Vestire” săptămîna trecută, pe 25 octombrie.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top