Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” va numi la finalul lunii directorul BCU Iași

Academia de gardă Niciun comentariu despre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” va numi la finalul lunii directorul BCU Iași 35

Biblioteca Centrală Univer­si­ta­ră „Mihai Eminescu” din Iași (BCU) și-a reînceput activitatea pe data de 8 ianuarie, instituția fiind condusă de un director interimar, Iuliana Gaf­ton, șefa Serviciului de Conserva­rea Colecțiilor. Această decizie este urmare a faptului că în luna decem­brie întreaga comunitate acade­mi­că ieșeană a fost marcată de trecerea în neființă a fostului director al BCU, prof. univ. dr. Bogdan Petru Maleon și a soției sale, Anda Elena Maleon. „Procedura numirii noului director se va desfășura conform legii, care spune că ministerul organizează con­cursul pentru numirea noului director al BCU. Noi, reprezentanții Uni­versității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), pentru a facilita acest proces, vom organiza o se­lec­ție de propuneri pentru acest post”, a menționat prof. univ. dr. Corne­liu Iațu, prorector pentru Strategie, Dezvoltare Instituțională și Managementul calității al UAIC. Acesta a mai adăugat și faptul că cei care se vor număra printre propunerile universității trebuie să respecte con­dițiile specificate în lege, prin­tre care se numără cerințe precum po­se­sia unor studii de bibliotecono­mie sau o experiență de cinci ani în conducerea unor structuri informative-documentare. „Astfel, noi am spus că pînă pe data de 23 ianuarie, persoanele din universitate, care vor dori să ocupe postul, să își de­pu­nă dosarele. Senatul va hotărî apoi care dintre candidați vor fi pro­pu­și, mai departe, către minister, care va organiza concursul final”, a declarat prof. univ. dr. Corneliu Iațu.

Bogdan Petru Maleon a fost pro­fesor universitar la Facultatea de Istorie a UAIC, iar în anul 2006, cînd și-a susținut teza de doctorat, a primit premiul „Cea mai valoroasă teză de doctorat susținută în anul 2006 în domeniul «Istorie»”, acordat de UAIC. În cursul carierei sa­le, a participat la numeroase con­fe­rin­țe naționale și internaționale și a pub­licat multe articole și volume de spe­cialitate. Timp de cinci ani, între anii 2010 și 2015, Bogdan Petru Maleon a fost director al Muzeului Uni­versității UAIC, iar în anul 2015 a fost numit director al BCU. Soția sa, Anda Elena Maleon, a fost ab­sol­ven­tă a Facultății de Istorie, urmînd cursurile specializării Istorie-Lim­ba Engleză și, în urma absolvirii unui master în Managementul Afa­ce­rilor Mici și Mijlocii la UAIC, a devenit antreprenor și a fost acre­di­tată ca manager de proiect.

Articole similare:

Autor:

Aryna Creangă

Redactor-șef la „Opinia studențească”, studentă în anul al III-lea la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top