Teatrul Ludic, de 40 de ani pe scenă

Academia de gardă Niciun comentariu la Teatrul Ludic, de 40 de ani pe scenă 82
Teatrul Ludic, de 40 de ani pe scenă

Cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Aurel Luca” se va desfășura în perioada 6-9 decembrie 2018 și va avea ca temă centrală împlinirea a 40 de ani de la înființarea Teatrului Studențesc Ludic. Evenimentul, organizat de către Ministerul Tineretului și Sportului, Casa de Cultură a Studenților Iași (CCS), Asociația „Moldavia” și de echipa Teatrului Studențesc „Ludic”, cuprinde mai multe spectacole de teatru ale unor trupe din Alba-Iulia, Brașov, București, Cluj-Napoca, Pitești, Ploiești și Timișoara.

„Spectacolele vor fi diverse. Printre ele se vor număra și comedii clasice, și teatru al absurdului și teatru oarecum experimental, adică de factură mai nouă, pentru că asta este caracteristica teatrului studențesc, e un exercițiu care încearcă să aducă ceva nou prim oamenii care îl practică și, în consecință, mesajele și tehnicile sînt adaptate. N-aș spune că spectacolele se adresează doar publicului tînăr, dar să spunem că ar fi cu precădere acesta publicul țintă”, a declarat Vera Nacu, coordonatoarea festivalului.

Evenimentul va fi deschis joi, 6 decembrie, cu vernisajul expoziției intitulate „Emoții. De pe scenă, pe șevalet”, care va începe la ora 17.00 și va avea loc în foaierul CCS. Tot în acea zi spectatorii vor putea viziona două dintre spectacolele puse în scenă de echipa „Ludic”. Primul dintre ele, „Grimase”, un spectacol-lectură a textului scris de Aurel Luca, va începe la ora 18.00 în sala „Aurel Luca”, iar următorul, intitulat „Jocul”, va fi interpretat de la ora 20.00 în aceeași sala. Pe lîngă acestea, în zilele următoare, între orele 17.00 și 20.00, tineri actori din cele șapte orașe ale României menționate anterior, vor fi și ei prezenți pe scena CCS cu piese de teatru scrise de A.P. Cehov, Matei Vișniec sau Eugen Ionesco.

Sîmbătă, de la ora 11.00 în sala „Azur” a CCS, regizorul Dan Victor va susține un atelier de teatru la care sînt invitați să participe chiar și cei care nu au tangențe cu această zonă. Persoanele nu trebuie să se înscrie în prealabil, ci doar să fie prezenți de la ora anunțată.

La Festivalul Internațional de Teatru „Aurel Luca” vor participa și doi ivitați din străinătate, respectiv regizorul Mihai Iorga, fost cadru didactic al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, cît și una dintre reprezentantele Asociației Internaționale de Teatru Amator. Cei doi le vor explica participanților, în cele patru zile de festival, cum să-și îmbunătățească tehnicile actoricești.

Anterior, evenimentul purta numele de „Zilele Teatrului Ludic”, dar din 2017 se numește „Aurel Luca” în memoria inițiatorului proiectului.

Sursa foto: www.iasifun.ziaruldeiasi.ro

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top