Studenții din Tudor vor discuta cu peste 25 de companii

Academia de gardă Niciun comentariu la Studenții din Tudor vor discuta cu peste 25 de companii 13
Studenții din Tudor vor discuta cu peste 25 de companii

Peste 25 de companii din Iaşi şi din alte oraşe ale ţării vor parti­cipa în perioada 9 – 10 noiembrie, la Tîrgul Internaţional de Ca­riere în Inginerie – TUIASI (TICI- TUIASI), organizat de Universitatea Teh­ni­că „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI). Printre firmele participante se numără Altex, Delphi, Continental şi ArcelorMitall Gala­ţi. „Ne bucură interesul companiilor pentru tîrgul nostru, cu atît mai mult cu cît este la prima ediţie pe care îl organizează universitatea. Încer­căm să aducem faţă în faţă, companiile şi studenţii, pentru ca cei tineri să afle din timp ce trebuie să aibă atunci cînd merg să se angaje­ze în instituţiile pe care le vizează ”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ce­zar Oprișan, prorector responsabil pentru relația cu stu­den­ții.

CV-uri la minut

Evenimentul se va desfășura în holul Facultății de Inginerie Chi­mică și Protecția Mediului „Cris­­to­for Simionescu”, unde timp de do­uă zile organizatorii și voluntarii Centrului de orientare în ca­rie­ră și incluziune socială al TUIASI vor ghida studenții par­ti­ci­­pan­ți către standurile companiilor expozante. Reprezen­tan­ții aces­tora le vor pre­zenta tinerilor ce în­seam­nă mun­ca într-o firmă și care sînt posi­bi­li­tă­ți­le de susținere a unor internship-uri și de angajare la finalul studiilor.

Pe parcursul evenimentului, participanții vor putea folosi o apli­cație creată de către organizatori pentru a-și realiza un „CV la mi­nut”, pe care să-l tipărească atun­ci cînd se prezintă la tîrg, la punctul de informare. Studenții care vor dori să participe la eveniment fără să fi completat un formular anterior, vor fi ajutați în completarea CV-ului, la unul dintre calculatoarele disponibile la punctul de informare. De asemenea, la dispoziția acestora va fi pusă o cabină foto care realizează poze instant, pentru ca studenții și absolvenții universității să le poată adăuga la CV-ul pe care îl vor prezenta la standurile companiilor. În același timp, la Centrul de consiliere, orientare în ca­rieră și incluziune socială vor fi organizate workshop-uri gratuite pentru realizarea unui CV, conform standardelor europene.

Cea de-a doua zi a tîrgului va consta într-o dezbatere cu tema „Cele patru lumi ale viitorului și noile competențe din domeniul tehnic în 2030”, la care vor lua parte reprezentanții companiilor prezente la tîrg, precum și profesori și cercetători ai universității. Discuția va avea loc la etajul I al Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, în sala CH III, în intervalul orar 13.00-14.00.

Autor:

Andreea Anton

Șef-departament „Opinia studențească” și studentă a Catedrei de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top