Studenții din Iași vor să facă practică de specialitate

Academia de gardă Niciun comentariu la Studenții din Iași vor să facă practică de specialitate 116
Studenții din Iași vor să facă practică de specialitate

Membrii din Iași ai Uniunii Studenților din România (USR) au susținut pe 19 mai o dezbatere pe tema „Asigurarea calității în Învă­țămîntul Superior Românesc”. Evenimentul face parte din campania națională de dezbateri „Comment” demarată de USR care a avut loc în Corpul R al Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC). La aceasta s-au discutat subiecte precum relația profesor-student, dar și despre locurile de practică care ar trebui asigurate de către facultăți.
Discuțiile au fost coordonate de Marian Dalban, student la Facultatea de Filosofie și Științe Social Politice și student senator în Senatul UAIC. „Campania își propune ca în fiecare lună să aducă în discuție o temă legată de educație. Prin aceasta urmăr­im să apărăm interesele studenților, să aflăm cum să avem acces la informații, dacă și cum universitățile ne sprijină demersul. Aceasta dezbatere este promotorul dezbaterii la nivel național”, a menționat Andrei Gazea, reprezentantul studenților în Consiliul de Administrație de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIAȘI).

Observațiile vor fi înainte Senatelor universităților

În cadrul discuțiilor, studenții au ajuns la concluzia că deși Uni­ver­­sitatea are dotările necesare pentru buna desfășurarea a unui curs, videoproiectoarele nu sînt folosite. Studenții își doresc să aibă parte și de material vizual, iar după fiecare predare să fie pus la dispoziție suportul de curs. Studenții de la Facultatea de Filosofie și Științe Social Politice sînt nemulțumiți de faptul că, după închiderea fostului sediu al Bibliotecii de Filosofie, nu s-a organizat unul nou, indepen­dent de corpul Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”. O altă problemă ridicată a fost cea a stagiilor de practică și de ne­con­cor­danța dintre specificul facultății și locul unde se realizează aceste stagii. Stu­den­ții sus­țin că voluntariatul la un ONG nu poate înlocui practica de specialitate.

Deși au menționat că relația lor cu profesorii este una de colaborare, aceștia s-au arătat nemulțumiți că nu au primit cu toții chestionare pentru evaluarea cadrelor didactice.
Propunerile și problemele observate de studenți vor fi înaintate pentru discuții în Senatele universităților din țară.

Autor:

Ana-Maria BUCUR

Redactor-șef la Opinia studenţească, studentă în anul al treilea la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top