Studenții de la Informatică creează o nouă aplicație

Academia de gardă Niciun comentariu despre Studenții de la Informatică creează o nouă aplicație 10

Un grup de studenți de la Facultatea de Informatică (FII) a Uni­ver­sității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vor realiza o aplicație de reali­tate augmentată pentru a facilita vizitarea muzeelor din Iași. Ideea a­parține lui Andrei Porfireanu, student în anul al II-lea al FII, care a lucrat la un proiect asemănător în Danemarca, unde a absolvit anul trecut Universitatea „Aalborg” din Esbjerb.

Echipa care va realiza aplicația este coordonată de conf. univ. dr. Adrian Iftene, decan al FII, și lect. univ. dr. Paula Onofrei, profesoară de engleză la FII. „Vrem să facem o aplicație pentru mobil cu realitate augmentată, adică dacă ești într-un muzeu și te uiți la o pictură, de exemplu, aplicația își dă seama la ce te uiți și îți oferă informații suplimentare. Practic îți apar pe ecran texte, imagini sau informații despre autor”, a declarat Andrei Porfireanu. Prima instituție în care se va putea folosi aplicația este Muzeul „Mihai Eminescu”, care face parte din Muzeul Național al Literaturii Române și este situat în Parcul Copou din Iași. Pînă acum, studenții au fotografiat obiectele din muzeu, urmînd să creeze baza de date cu informațiile care vor apărea pe ecran. Andrei Porfireanu a mai adăugat că în Danemarca vizitatorii scanau tablourile despre care voiau să știe mai multe informații, dar aici, fiind vorba și despre exponate, vor trebui să se gîndească la o emblemă reprezentativă. Din echipă mai fac parte Andreea Dascălu, Alexandru Ungurean, Dorin Holca de la FII, dar și doi studenți ai Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, Cezar Dumitru Roșu și Ilinca Achiricesei.

Studenții își propun să finalizeze aplicația în decursul anului viitor.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top