Studenții de la „Cuza” fug de consilierea psihologică

Academia de gardă Niciun comentariu la Studenții de la „Cuza” fug de consilierea psihologică 17
Studenții de la „Cuza” fug de consilierea psihologică

Departamentul de Servicii pentru Studenți și Absolvenți al Uni­ver­sității Alexandru Ioan Cuza (UAIC) a pus la dispoziția studenților, în luna noiembrie a anului trecut, un Call Center (0759065223), la care aceștia în­că pot suna 24 de ore din 24, pentru a fi consiliați.

Pre­luarea apelurilor efectuate, pînă în prezent, a fost făcută de către volun­tarii reprezentați atît de profesori ai Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, printre care s-au numărat prof. univ. dr. Ion Danfinoiu, decanul facultății sau prof. univ. dr. Ovidiu Gavrilovici, cît și de doctoranzi ai acestei facultăți. „La numărul de te­le­fon disponibil, studenţii au sunat, dar nu într-un număr foarte mare. Ei au fost re­par­ti­zaţi la psihologii voluntari pe care îi avem. Pentru noi, faptul că numărul lor nu a fost foarte mare este o prob­le­mă, pentru că am vrut să introducem o fişă medicală la înscriere sau mă­car la intra­rea în cămine, la cazare – o fişă în care să apară negru pe alb re­feriri la sănătatea men­ta­lă a studentului respectiv”, a declarat prof. univ. dr. Carmen Creţu, prorector pentru activităţi studenţeşti al UAIC.

Aceasta a precizat, însă, că din cauza medicilor de familie care au şi ei o fişă a studenţilor, fişă care mai apoi este centralizată, aplicarea aces­tei idei nu a fost posibilă, deoarece ar trebui ca între aceste două fişe să existe o compatibilizare. O soluţie a problemei ar fi ca facultăţile să cea­ră studenţilor fişe separat sau ca măcar administraţia căminelor să le im­pună tinerilor această condiţie la cazare, pentru ca niciun fel de incident să nu mai aibă loc. Iniţiativa de creare a unui Call Center a fost pusă în aplicare în urma incidentului care a avut loc pe data de 9 noiembrie, în Căminul C4 al Complexului Tîrguşor Copou, cînd un student a murit după ce a fost înjunghiat de un coleg de cameră.

Autor:

Aryna Creangă

Redactor-șef la „Opinia studențească”, studentă în anul al II-lea la Tehnici de producție editorială în presa scrisă, multimedia și audiovizual, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top