Studenții au defilat pe străzile din Iași la „Marșul absolvenților”

Academia de gardă Niciun comentariu despre Studenții au defilat pe străzile din Iași la „Marșul absolvenților” 9
Studenții au defilat pe străzile din Iași la „Marșul absolvenților”

Vineri, 26 mai, studenții universită­ților din Iași au defilat pe străzile din Iași în cadrul evenimentului organizat în fiecare an denumit „Marșul ab­solvenților”. Studenții universităților de stat și a celor private din Iași s-au strîns în fața Palatului Culturii, unde, începînd cu ora 18.00, a avut loc o cere­monie. La eveniment au vorbit prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, ordonator de credite al UAIC, prof. univ. dr. ing. Daniel Condurache, prorector res­pon­sabil cu informatizarea și comunica­ții­le digitale al TUIASI, prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector pentru acti­vi­tăți sociale și studențești al USAMV, prof. univ. dr. Adrian Covic, prorector pentru activitatea științifică al UMF, dar și reprezentați ai studenților, ai autorităților locale și ai comunităților re­ligioase ieșene. „Prezența voastră aici și acum înseamnă că sînteți cei mai buni din generația voastră, că sînteți niște învingători, că i-ați făcut mîndri pe pă­rinți, pe profesori, pe noi toți și me­ri­tați cu prisosință toate felicitările lumii”, a spus prof. univ. dr. Mihaela Ono­frei, ordonator de credite al UAIC.

Studenții au venit înspre Piața Pa­la­tului Culturii din două direcții, o coloană dinspre Copou, și alta dinspre Campusul „Tudor Vladimi­res­cu”. Profesorii și membrii din conducerea universităților care au susținut ulterior discursuri pe scenă i-au însoțit pe studenți în marșul lor. „«Gaudeamus igi­tur» înseamnă «bucurați-vă așadar», «Iuvenes dum sumus», înseamnă «cît încă sîntem tineri». Restul strofei ne invită să medităm asupra acestor lucruri. Vă voi ruga, pe fiecare dintre dum­neavoastră, să vă îndreptați gîndurile către cei care s-au întrebat me­reu dacă aveți ce mânca, către cei care s-au gîndit de fiecare dată că sînteți obosiți, fără să știe că nu erați nea­pă­rat obosiți din cauza învățăturii, adică spre părinții voștri”, a declarat prof. univ. dr. ing. Daniel Condurache.

Evenimentul face parte din cadrul Festivalului Internațional al Educa­ției, organizat de către Primăria Municipiului Iași. „Marșul absolvenților” a ajuns la cea de-a V-a ediție.

Sursă foto: The Phope (Andrei Popa).

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top