Studenții au defilat pe străzile din Iași la „Marșul absolvenților”

Academia de gardă Niciun comentariu despre Studenții au defilat pe străzile din Iași la „Marșul absolvenților” 10
Studenții au defilat pe străzile din Iași la „Marșul absolvenților”

Vineri, 26 mai, studenții universită­ților din Iași au defilat pe străzile din Iași în cadrul evenimentului organizat în fiecare an denumit „Marșul ab­solvenților”. Studenții universităților de stat și a celor private din Iași s-au strîns în fața Palatului Culturii, unde, începînd cu ora 18.00, a avut loc o cere­monie. La eveniment au vorbit prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, ordonator de credite al UAIC, prof. univ. dr. ing. Daniel Condurache, prorector res­pon­sabil cu informatizarea și comunica­ții­le digitale al TUIASI, prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector pentru acti­vi­tăți sociale și studențești al USAMV, prof. univ. dr. Adrian Covic, prorector pentru activitatea științifică al UMF, dar și reprezentați ai studenților, ai autorităților locale și ai comunităților re­ligioase ieșene. „Prezența voastră aici și acum înseamnă că sînteți cei mai buni din generația voastră, că sînteți niște învingători, că i-ați făcut mîndri pe pă­rinți, pe profesori, pe noi toți și me­ri­tați cu prisosință toate felicitările lumii”, a spus prof. univ. dr. Mihaela Ono­frei, ordonator de credite al UAIC.

Studenții au venit înspre Piața Pa­la­tului Culturii din două direcții, o coloană dinspre Copou, și alta dinspre Campusul „Tudor Vladimi­res­cu”. Profesorii și membrii din conducerea universităților care au susținut ulterior discursuri pe scenă i-au însoțit pe studenți în marșul lor. „«Gaudeamus igi­tur» înseamnă «bucurați-vă așadar», «Iuvenes dum sumus», înseamnă «cît încă sîntem tineri». Restul strofei ne invită să medităm asupra acestor lucruri. Vă voi ruga, pe fiecare dintre dum­neavoastră, să vă îndreptați gîndurile către cei care s-au întrebat me­reu dacă aveți ce mânca, către cei care s-au gîndit de fiecare dată că sînteți obosiți, fără să știe că nu erați nea­pă­rat obosiți din cauza învățăturii, adică spre părinții voștri”, a declarat prof. univ. dr. ing. Daniel Condurache.

Evenimentul face parte din cadrul Festivalului Internațional al Educa­ției, organizat de către Primăria Municipiului Iași. „Marșul absolvenților” a ajuns la cea de-a V-a ediție.

Sursă foto: The Phope (Andrei Popa).

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top