Strîngere de semnături pentru sfințirea căminelor studențești

Academia de gardă Niciun comentariu despre Strîngere de semnături pentru sfințirea căminelor studențești 12

Anul acesta, căminele Universităţii „Alexan­dru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) și ale Uni­ver­si­tății de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) au putut fi sfințite doar cu acordul studenților. Ast­fel, voluntarii Asociației Studenților Creștini Or­todocși Români (ASCOR) au mers prin că­mi­nele celor două universități și au strîns, într-o zi, aproximativ peste 2.000 de semnături la stu­den­ții cazați în complexurile studențești.

„Ni s-a spus că s-a discutat în ședințele Con­siliilor de Administrația a universităților despre sfin­țirea căminelor și că există o lege care spune că nu ai voie să mergi în camerele studenților fără ca aceștia să își dorească acest lucru. Ideea de a strînge semnături înainte de a face asta mi se pare firească pentru a putea demonstra că tinerii chiar vor asta și că nu sînt constrînși în niciun fel. Numărul mare de semnături adu­na­te au arătat interesul lor, dar și al studenților stră­ini, care ne-au primit, de asemenea”, a declarat Emanuel Buta, președintele ASCOR.

În cursul lunii octombrie au fost sfințite toa­te căminele studențești din complexele și campusurile din Iași, începînd cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enes­cu” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și încheind, în săptămîna 20-26 noiembrie, cu UAIC și USAMV.

Articole similare:

Autor:

Andreea Anton

Șef-departament „Opinia studențească” și studentă a Catedrei de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top