Serile Filmului Românesc, dedicate lui Cristian Mungiu

Academia de gardă, Subiectele săptămînii Niciun comentariu despre Serile Filmului Românesc, dedicate lui Cristian Mungiu 9
Serile Filmului Românesc, dedicate lui Cristian Mungiu

Artis, împreună cu Asociația Studenților Jurnaliști (ASJ), or­ga­ni­zea­ză la Iași, în perioada 10 – 14 mai, Festivalul „Serile Filmului Românesc” (SFR). Evenimentul din acest an îi este dedicat regizorului Cristian Mun­­giu.

Cele peste 50 de proiecții, printre care se numără și „Afacerea Est”, „Cîi­nii”, „Două lozuri”, „Bacalaureat”, și „6,9 pe scara Richter”, vor fi proiectate la Casa de Cultură a Studenților, Ateneul din Iași, Teatrul Lu­ceafărul, Teatru FIX, Palas Mall și Cafeneaua Piața Unirii. Programul com­plet al evenimentului poate fi consultat pe site-ul oficial al festivalului. Fil­mele prezentate și invitații din această ediție au fost aleși de către Cris­tian Mungiu împreună cu Irina Margareta Nistor. „Anul trecut a fost o siuație mai specială cu anumite producții premium pe care trebuia să le achităm și noi la rîndul nostru. Anul acesta este un parteneriat cu Pri­mă­ria Municipiului Iași și acele drepturi de autor pe care trebuie să le a­chi­tăm pentru fiecare film sînt susținute de primărie, așa că am decis ca în toate cele șase spații de proiecție intrarea să fie liberă pentru a facilita ac­cesul la aceste filme a unui număr cît mai mare de spectatori”, a decla­rat Andrei Giurgia, directorul SFR.

Seara de Gală a SFR este cea care va deschide cea de-a VIII-a ediție a festivalului și va avea loc la Ateneul din Iași. În cadrul acesteia se va săr­bători împlinirea unui deceniu de cînd producția „4 luni, 3 săptămîni și 2 zile” a primit premiul Palme d’Or, iar alături de Cristian Mungiu, vor fi prezenți și o parte din actori, cei din rolurile principale, Anamaria Ma­rinca, Vlad Ivanov și Laura Vasiliu.

Echipa care se ocupă de organizarea evenimentului este alcătuită din 35 de voluntari, selecționați dintre cei 100 înscriși, care lucrează alături de membrii ASJ. Intrarea la toate cele 50 de proiecții este liberă, iar lo­cu­ri­le trebuie rezervate pe www.kompostor.ro.

Articole similare:

Autor:

Sabina-Maria Nica

Colaborator al Opiniei Studențești, studentă în anul I la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top