Schimb de experineță între studenții de la Teatru

Academia de gardă Niciun comentariu despre Schimb de experineță între studenții de la Teatru 2

Studenții din anii I și III ai Facultății de Teatru de la Universitatea Naționale de Arte „George Enescu” din Iași (UNAGE) au participat, în perioada 4-10 decembrie, la proiectul „În jurul Artei Actorului. Șapte zile, șapte lecții despre Teatru”, desfășurat la Teatrul Național București (TNB). Evenimentul a fost organizat de către Centrul de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava” din cadrul Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București și a reunit tinerii care studiază la facultățile de teatru din Iași, București, Cluj-Napoca și Târgu-Mureș.

Proiectul a avut ca scop principal observarea modului în care se desfășoară cursurile în aceste instituții de învățămînt superior. „Această experiență a fost una bine-venită, am scăpat de rutina de acasă. Nu știm dacă proiectul va avea vreo continuitate, dar noi am vrea să participăm din nou”, a declarat Marian Dumitru, student în anul I la Facultatea de Teatru a UNAGE. Timp de o săptămînă, studenții au participat la ateliere de actorie și conferințe susținute de actori profesioniști.

Evenimentul a fost sponsorizat de către Centrul de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava” și s-a aflat la pri­ma ediție. Studenții de la Iași au fost coordonați de către do­uă cadre didactice de la UNAGE, prof univ. dr. Mihaela Arsenescu Werner și prof. univ. dr. Emil Coșeru.

de Claudia PINCOVSKI

Articole similare:

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top