SCC TEHC Talents caută IT-işti fără experienţă

Academia de gardă Niciun comentariu la SCC TEHC Talents caută IT-işti fără experienţă 28
SCC TEHC Talents caută IT-işti fără experienţă

Compania SCC TECH Talents organizează, în peri­oa­da 10 iunie – 7 iulie, la Iaşi, un program prin care ab­sol­ven­ţii oricărei facultăţi, de la toate universităţile ieşene, vor putea studia şi lucra în domeniul IT, fără să fi studiat sau absolvit vreo specializare în acest domeniu. Acest pro­iect face parte din programul „Şcoala de valori”, unde stu­denţii se pot înscrie voluntar, participînd astfel, perio­dic, la diverse activităţi din mai multe domenii culturale, ar­tistice sau sportive.

Proiectul va fi împărţit în două componente, una de­nu­mită „Soft skills” , iar cea de-a doua „Hard skil­ls”. În prima parte a proiectului, cei înscrişi vor să trea­că printr-o serie de exerciţii şi workshopuri de dezvol­tare per­sonală şi vor trebui să demonstreze că pot lucra într-o echipă. În funcţie de rezultatele primei etape, vor fi selectaţi 40 de participanţi care vor trece mai departe, iar timp de patru săptămîni, vor face parte din e­chipa SCC TECH Talents. „Ne dorim să finalizăm acest proiect cu o­fe­rir­ea unor joburi part-time sau full-time, a unor intershi­pu­ri. Vom avea şi o perioadă de selecţie care constă într-un teambuilding cu cei de la Creatoria, în cadrul căruia vom organiza «Lego Serious Play», un joc în care cei în­scri­şi vor putea să construiască ceva cu bucăţele de lego, iar noi le vom urmări comportamentele. Avem şi trei criterii pentru cei care se înscriu: să fie vorbitori buni de limbă engleză sau franceză, să aibă zilnic contact cu tehnologia prin utilizarea unui laptop şi cel mai important, să își dorească să fie parte a proiectului”, a declarat Alina Lion­te, managerul proectului.

Programul SCC TECH Talents se adresează, în special, absolvenţilor de facultate şi master, însă se acceptă și aplicațiile celor care se află în an terminal. La final, participanţii vor primi o adeverinţă de proiect pe care o vor putea folosi, atît în aplicarea can­di­da­ților pentru un job asemenănător, dar și pentru a-și echivala experiența din cadrul programului cu stagiile de practică, în urma unui acord între companie și anumite facultăți. Programul va fi organizat și în Bacău, în perioada 17 iunie-14 iulie.

Autor:

Beatrice Juravle

Redactor şi şef de departament la „Opinia studențească”, studentă în anul al III-lea la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top