Sala Periodice a Bibliotecii Centrale și-a mutat locul

Academia de gardă Niciun comentariu despre Sala Periodice a Bibliotecii Centrale și-a mutat locul 5
Sala Periodice a Bibliotecii Centrale și-a mutat locul

Locul Sălii Periodice din Departamenul Periodice al Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași (BCU) a fost mutat, de la începutul lunii noiembrie.

Aceasta este amplasată la etajul al II-lea al clădirii, în locul vechii săli fiind amenajată o nouă sală de cursuri a organizații inter­na­țio­nale a Marii Britanii pentru relații culturale și oport­unități educaționale, British Council. „Cur­surile se vor ține în limba engleză și nu vor fi destinate numai studenților, ci tuturor cititorilor noștri și celor care ne calcă pragul. Acestea vor fi de inițiere și vor fi susținute de către colegii noștri de la British Council”, a men­țio­nat prof. univ. dr. Bogdan-Petru Maleon, directorul general al BCU. Acesta a mai adăugat și faptul că Departamentul Periodice nu a modificat cu nimic programul sau modalitatea de funcționare a sălii, singura schimbare pe care aceasta a suferit-o fiind numai schimbarea lo­cului, în clădire.

Departamentul Periodice al BCU Iași este dedicat prelucrării în mod organizat a pub­li­cațiilor periodice printr-o inventariere siste­ma­tică, cotare pe formare, catalogare și constituirea volumelor de legătură.
Printre principalele activități ale departamentului se numără catalogarea publicațiilor ce intră în bibliotecă, facilitarea accesului la edițiile online ale publicațiilor, realizarea statisticilor referitoare la publicațiile seriale, împrumutul publicațiilor din depozitul curent cerute de utilizatorii interni sau externi și acordarea asistenței de specialitate, atunci cînd cititorii au nevoie, la Sala Periodice.

Legătura dintre British Council și Iași a început cînd British Council a deschis, în parteneriat cu BCU, o bibliotecă britanică, în anul 1992.

Articole similare:

Autor:

Aryna Creangă

Redactor-șef la „Opinia studențească”, studentă în anul al III-lea la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top