Proiectele de dezvoltare a industriei IT, premiate la Iași

Academia de gardă Niciun comentariu despre Proiectele de dezvoltare a industriei IT, premiate la Iași 13
Proiectele de dezvoltare a industriei IT, premiate la Iași

Specialiști din industria IT și Outsourcing, dar și proiecte și companii care s-au implicat în dezvoltarea domeniului au fost premiați joi seară, 30 martie, începînd cu ora 19.00, la Hotel Unirea, la Gala Premiilor PIN 2017. „Sînt 10 categorii de premii, două dintre ele noi, «Managerul anului» și «Cea mai reușită amenajare interioară de birouri». Au fost 50 de nominalizări, dublu față de anul trecut și sper să ajungem și la cea de-a treia ediție”, a declarat Dan Zaharia, organizator al evenimentului. La eveniment au participat și Amba­sa­dorul Indiei în România, dr. A.V.S. Ramesh Chandra, care a vorbit despre industria IT din țara natală, dar și polonezul Pawel Urbanski, care, deși și-a pierdut vede­rea la 13 ani, are propria firmă de consulting și creează aplicații de software. În competiție au intrat și au fost premiate facultăți și asociații studențești, datorită pro­iec­telor desfășurate, precum: Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Facultatea de Informatică, Asociația Studenților Informaticieni Ie­șeni, AIESEC Iași.

Gala Premiilor PIN se află la cea de-a doua ediție și este un eveniment organizat de PINmagazine, o re­vistă despre industria regională de IT și Outsourcing. Aceasta a fost fondată anul trecut și este destinată companiilor IT și mediului universitar, care pregătește viitorii specialiști în domeniu. „Am scos și ediția a pa­tra a revistei «Pin Magazine», care este scrisă în mare par­te de oameni din această industrie, care ne ajută cu tex­te, cu analize. Ea nu este o revistă de software, de teh­no­logie, în general. A apărut ca să coaguleze ideile din aceas­tă comunitate, avînd în vedere că această comunitate este segmentată pe arii profesionale și fiecare petrece destul de mult timp în sfera lui. Noi am încercat să acoperim mai tot ce se întîmplă în această comunitate. Următorul număr va apărea la sfîrșitul lunii mai”, a precizat Dan Radu, organizator al evenimentului.

Cele zece premii oferite au fost:
Cea mai reușită amenajare interioară de birouri: UniCredit Business Integrated Solutions
Proiectul academic al anului pentru industria ITO: FII Practic
Conferința de specialitate a anului: Codecamp
Inițiativa CSR a anului: 8 hours overtime for a good cause
Managerul anului: Daniel Isepciuc, Ness
Antreprenoriat în IT: Homepod
Compania IT a anului: Gemini CAD Systems
Compania Outsourcing a anului: SCC Services
Premiul pentru întreaga activitate: Lenuța Alboaie
Premiul special al juriului: Florentina Vasiliu, Conduent.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top