Profesorul Matthias Tamm, Doctor Honoris Causa al UAIC

Academia de gardă Niciun comentariu despre Profesorul Matthias Tamm, Doctor Honoris Causa al UAIC 9

Marți, 5 decembrie, în Sala Senatului a Universității „Alexan­dru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a avut loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Ca­usa profesorului doctor Matthias Tamm, al Universității Tehnice din Braunschweig, Germania.

„Propunerea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al UAIC din Iași profesorului doctor Matthias Tamm este re­cunoașterea unei cariere didactice și științifice extraordinare și a spiritului de colaborare care a făcut posibilă dezvoltarea unor relații de colaborare fructuoase între UAIC și Universitata Teh­nică din Braunschweig, pentru un om cu calități profesionale și morale de excepție, un prieten al universității noastre”, a susținut în Laudatio prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu, prorector al UAIC. Din comisia de elaborare a Laudatio au mai făcut parte și prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, preșe­dintele comisiei, prof. univ. dr. Ovidiu Gabriel Iancu, preșe­din­tele Senatului UAIV, prof. univ. dr. Ing. Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, prof. univ. dr. Aurel Pui, decanul Facultății de Chimie al UAIC ȘI prof. univ. dr. Cecilia Arsene, director al Școlii Doctorale a Facultății de Chimie a UAIC.

După acordarea distincției, prof. dr. Matthias Tamm a vorbit în fața celor prezenți despre colaborările pe care Facultatea de Chimie a UAIC le are cu Institutele de Chimie din Universitatea Tehnică din Braunschweig și despre studenții facultății noas­tre care merg în Germania pentru a efectua stagii de specializare în domeniile tehnice. Dintre cei care au ales să-și continue studiile doc­torale în chi­mie, cu finanțare din partea statului german, prof. dr. Matthias Tamm a precizat că, în acest moment, există trei studenți care se află în faza redactării tezei de doctorat, chiar sub conduce­rea sa.

Articole similare:

Autor:

Aryna Creangă

Redactor-șef la „Opinia studențească”, studentă în anul al III-lea la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top