Profesorul Jean-Paul Carriere, Doctor Honoris Causa al Universității „Cuza”

Academia de gardă Niciun comentariu despre Profesorul Jean-Paul Carriere, Doctor Honoris Causa al Universității „Cuza” 14
Profesorul Jean-Paul Carriere, Doctor Honoris Causa al Universității „Cuza”

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a oferit vineri, 13 octombrie, titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Jean-Paul Carriere, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în amenajare teritorială și urbanism din spațiul francofon. Ceremonia a avut loc în Aula Magna „Mihai Eminescu” a UAIC, începînd cu ora 12.00. Comisia care a întocmit Laudațio a fost formată din opt membri și a fost condusă de prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, ordonator de credite al UAIC, iar la eveniment au fost prezenți atît profesori ai universității, cît și de la alte universități din țară.

Cel care a vorbit despre meritele profesorului Jean-Paul Carriere a fost prof. univ. dr. Corneliu Iațu, prorector al UAIC, care a menționat că acesta „îndeplinește cu mare amplitudine din punct de vedere științific, profesional și prin umanismul său criteriile referitoare la titlul primit”. Diploma i-a fost acordată profesorului de către prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, cu precizarea că aceasta a fost redactată atît în franceză, cît și în română și latină.„Sînt impresionat și onorat de decizia universității de a-mi acorda acest premiu și, de asemenea, este o onoare să fiu profesor în cadrul Fa­cul­tății de Geografie și Geografie”, a declarat profesorul Jean-Paul Carrie­re.

După acordarea distincției, profesorul a prezentat proiectul „Amenajare, dezvoltare teritorială și economie circulară”. Jean-Paul Carriere este profesor emerit al Universităţii „François Rabelais“ din Tours, Franţa, avînd numeroase realizări în domeniul profesional, cît şi în cel academic, printre care una dintre cele mai semnificative fiind planificarea regională a Franței, privind utilizarea energiei și dezvoltarea de noi energii regene­rabile.

Printre domeniile de cercetare ale acestuia s-au aflat, alături de țările din Europa de Sud, și România și Brazilia. Jean-Paul Carriere predă cursuri de Amenajarea teritoriului și urbanism la specializarea Geografia Turis­mului, filiera francofonă, de la UAIC.

Articole similare:

Autor:

Andreea Anton

Șef-departament „Opinia studențească” și studentă a Catedrei de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top