Profesorii își mută suportul de curs pe Internet

Academia de gardă Niciun comentariu la Profesorii își mută suportul de curs pe Internet 7

Toți profesorii Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF) trebuie să folosească platforma de E-learning achiziționată de instituție prin intermediul unui program european de 1,5 milioane de euro. Astfel, de pe 12 aprilie, cadrele didactice de la Me­dicină trebuie să își acceseze zil­nic conturile prin intermediul u­nei parole unice, pentru a-și raporta ac­ti­vitatea de cercetare științifică, pen­tru a revizui și actualiza materialul didactic oferit studenților și pentru a nota frecvența studenților la lu­cră­rile practice, laboratoare și stagii. În plus, tot prin intermediul paltfor­mei, profesorii de la UMF sînt obligați să anunțe programarea examenelor și să înregistreze notele obținute de studenți. „Platforma E-Learning este folosită de toți profesorii de la Medicină, deoarece aceștia au făcut acolo raportarea cercetării știin­ți­fi­ce”, a precizat prof. dr. Vasile As­tă­răstoae, rectorul UMF.

Părinții nu mai au nevoie de carnete

În cazul studenților, utilizarea plat­formei E-Learning nu este încă obligatorie, deși toți tinerii au primit datele necesare pentru a-și crea un cont: „Studenții au primit parole, în­să nu sînt încă obligați să utili­ze­ze această aplicație. Ei se află încă în perioada de acomodare și de instruire cu privire la modul de utilizare a platformei”, a menționat rectorul UMF. Prin accesarea propriului cont, fiecare student își poate verifica fi­șa de studii, poate consulta cursu­ri­le disciplinelor pe care le studiază și are acces la grupul anului de studiu în care se află. Și părinții studen­ți­lor vor primi pe parcurs o parolă de ac­ces prin care să poată verifica si­tu­a­ția școlară a tinerilor. În ceea ce pri­vește funcționarea platformei, mai există probleme care vizează accesul direct al conturilor de către utilizatori, „în acest sens centrul de co­municații poate fi oricînd contactat, pentru soluționarea dificultăților în­tîmpinate”, a mai adăugat rectorul Universității de Medicină.

Platforma E-Learning este un proiect cofinanțat din fonduri eu­ro­pe­ne. Pentru totalul de 1,5 mili­oa­ne, UMF a constribuit cu 30.000 de euro, restul fiind remunerații neram­bursabile. Aceasta a devenit func­ți­o­­­nală de pe 19 decembrie 2010 și la ora actuală are capacitatea de a pu­tea fi accesată de 10.000 de utilizatori.

Elena GHERASIM

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top