Problemele studenților economiști, în dezbatere

Academia de gardă Niciun comentariu la Problemele studenților economiști, în dezbatere 6

Membrii Ligii Studenților E­co­no­miști (LSE) de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași au discutat problemele în­tîm­pi­na­te de aceștia pe parcursul semestru­lui trecut împreună cu șefii de grupă de la Facultatea de Economie și Ad­ministrarea Afacerilor (FEAA).

Printre acestea se numără plata ta­rifului de cazare în cămine chiar și în perioada vacanței, mărirea taxei de stu­­diu la 3000 RON pentru ciclul li­ce­nță, respectiv 3500 RON pentru stu­denții care urmează un program de mas­terat sau evaluarea pe parcurs pen­tru studenții din anul al III-lea care nu vor putea susține examenul de li­cen­ță pentru că nu au promovat anumite dis­cipline pe perioada semestrului. „Stu­denții vor ca facultatea să le mai a­cor­de o șansă să dea examenele pe care nu le-au promovat. De exemplu, dacă nu ai promovat un examen în primul se­mestru al anului al III-lea există o se­siune specială în care poți să îl dai din nou. În schimb, studenților care au evaluare pe parcurs nu li se mai a­cor­dă șansa asta. Ar fi normal să mai poa­t­ă da un parțial sau o lucrare care să îi ajute să promoveze și să nu piardă ju­mătate de an pînă să poată da din nou licența”, a declarat Silviu Tiron, pre­­ședintele LSE.

De asemenea, economiștii au mai propus și revizuirea modului în care sînt afișate notele pe platforma E-sims, la majoritatea disciplinelor fiind a­fi­șa­tă doar nota finală, nu și cele corespunzătoare evaluării pe parcurs și e­xa­menului.

În perioada următoare, LSE își propune să organizeze și o se­siu­ne de informare pentru studenții din a­nul I referitoare la modul în care se fa­ce repartizarea acestora pe specia­lizări. „Se întîmplă uneori să ajungi la o specializare pe care nu ai ales-o și să fii la buget, chiar dacă tu ai prefera să fii la taxă, doar să studiezi ceea ce îți dorești. De aceea vrem să aducem lă­mu­riri referitoare la modul în care se face împărțirea acestora și să discu­tăm și despre metodologia de alegere a șe­filor de grupă”, a mai adăugat Silviu Tiron.

Săptămîna viitoare, membrii LSE și-au propus să organizeze o întîlnire cu conf. univ. dr. Costel Istrate, pro­decan pentru probleme studențești, ur­mînd ca după o discuție cu ceilalți pre­ședinți ai asociațiilor studențești, pr­o­blemele să fie aduse și la nivel de u­ni­versitate.

Mădălina OLARIU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top