Peste 40 de trupe vor cînta gratuit la Iași pentru Roca

Academia de gardă Niciun comentariu despre Peste 40 de trupe vor cînta gratuit la Iași pentru Roca 33
Peste 40 de trupe vor cînta gratuit la Iași pentru Roca

Cea de-a doua ediție a festivalului „Rocanotherworld” va avea loc în perioada 9 – 11 iunie. Desfășurat pe parcursul a trei zile, festivalul orga­­nizat în amintirea lui Ioan Dan Niculescu, fondatorul agenției Argo din Iași și creatorul brandului „Doamne Ferește”, decedat anul trecut într-un accident rutier, va consta în organizarea unei serii de trei concerte gra­tu­ite, ce se vor desfășura în serile de 9, 10, cît și 11 iunie, pe pîrtia Să­ră­rie.
Printre trupele care vor participa se numără Byron, Firma, Luna A­ma­ră, Mono Jacks sau Robin and The Backstabbers.

În timpul celor trei zile, organizatorii propun publicului și o serie de activități recreative, precum „Maratonul creativ”, desfășurat pe 7 și 8 iu­nie, „Petrecere tehno”, care va avea loc pe 9 și 10 iunie, în zona Ciric, „A­doptă un cîine”, care va facilita adopția de animale, prin amplasarea a două corturi destinate activității, în parcarea Casei de Cultură a Stu­den­ților din Iași pe 10 și 11 iunie. Tot în cele două zile de weekend ale fes­tivalului, 10 și 11 iunie, organizatorii vor ocupa zone ale Iașului precum pietonalul Ștefan cel Mare, Piața Unirii sau Aleea Lăpușneanu și le vor transforma în spații de desfășurare ale unei activități numite „Street art”, unde atît artiști locali cît și artiști din alte regiuni ale țării, invitați la festival, vor cînta, dansa sau juca teatru.

„«Rocanotherworld» este un festival despre oameni, suflet, idealuri și comunitate în general. Toată ideea «Rocanotherworld» s-a născut anul tre­cut, după tragicul accident a lui Ioan Dan Niculescu, unde am văzut cu toții, cît de iubit a fost de oameni și pe cîți i-a inspirat prin felul lui de a fi”, a menționat Patricia Roxana Butucel, director al festivalului. Eve­ni­mentul este unul ne­comercial, finanțat doar din donații, iar intrarea la toate activitățile es­te gratuită. Prima ediție „Rocanothweworld” a avut loc în luna iunie a a­nului trecut, a fost organizată în doar trei zile și a constat într-un concert la care au fost invitate cinci trupe. n

Articole similare:

Autor:

Aryna Creangă

Redactor-șef la „Opinia studențească”, studentă în anul al III-lea la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top