Pentru o cauză onorabilă

Academia de gardă Niciun comentariu la Pentru o cauză onorabilă 0

Prof. univ. dr. Andrei Pleșu și prof. univ. dr. Hening Hopf au primit ti­tlu­rile de „Doctor Honoris Causa” din par­tea conducerii Universității „A­lex­andru Ioan Cuza” (UAIC) și respectiv a Uni­ver­sității de Arte „Geor­ge E­ne­scu” (UAGE).

La „Cuza” evenimentul a fost des­­­chis de „Gaudeamus Igitur” cîntat de corul UAGE. După ce prof. univ. dr. Vasile Ișan a ținut un discurs prin ca­re a evidențiat meritele profesorului Hopf, prof. univ. dr. Alexandru Ce­cal a dat citire „Laudatio”. Fiind un cer­ce­tător în domeniul chimiei organice, Facultatea de Chimie a UAIC a cerut acordarea distincției „pentru merite deosebite” doctorului german care predă la Universitatea Tehnică Braunschweig .

La UAGE prof. univ. dr. Alex­an­dru Călinescu a citit „Laudatio” pentru prof. univ. dr. Andrei Pleșu, rector al Colegiului Noua Europa din București, tot după ce corul UAGE a cîntat „Gaudeamus Igitur”. Prof. univ. dr. Viorel Mun­tea­nu, rector al Universității „George Enescu” i-a în­mî­nat diploma de „Doctor Honoris Causa”, iar Pleșu a ținut să îl dedice „tuturor românilor dinaintea mea, ca­re s-au risipit. Risipa este un destin al multor oameni”.

În ultimele săptămîni, cu prilejul ser­bării a 150 de ani atît la UAIC, cît și la UAGE au mai primit titlul de „Doctor Honoris Causa” prof. univ. dr. Jesus Huerta de Soto de la Uni­ver­sitatea Rey Carlos din Madrid, prof. univ. dr. Virgil Nemoianu de la Universitatea Catolică din Wa­shing­ton, prof. univ. dr. Giuseppe D’As­cen­zo de la Universitatea „La Sa­pi­en­za”, Italia, prof. univ. dr. Haim Bre­zis de la Universitatea Paris IV și fostul ambasador UNESCO Dan Hău­lică.

Dan CONDREA

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top