Patru studenți vor lansa o aplicație de consiliere vestimentară

Academia de gardă Niciun comentariu la Patru studenți vor lansa o aplicație de consiliere vestimentară 65
Patru studenți vor lansa o aplicație de consiliere vestimentară

O echipă formată din patru mas­teranzi ai Facultății de Informatică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a pus bazele unui apli­cații nu­mită Werit, un consilier vestimen­­tar digital. Aplicația a cîș­ti­gat locul al doilea în cadrul Hacka­thonului, pri­ma etapă din ca­drul unui program nu­mit Innovation Labs, aflată în Ia­și la prima edi­ție.

Werit e un fashion adviser onli­ne ce își propune să ușureze procesul de cumpărare a hainelor și să încuraje­­ze oamenii să cumpere online. A­pli­cația generează, în mod inteligent, com­binații de haine care arată bine îm­preună și îți oferă recomandări în funcție de preferințe. „Ideea mi-a venit într-o zi cînd trebuia să îmi cum­păr haine. Mi-am dat seama a­tunci că întreg procesul e foarte complicat și «ti­me-consuming». M-am gîndit cît de tare ar fi ca altcineva să ia deciziile as­tea pentru mine”, a declarat Dra­goș Silion, unul dintre membrii e­chi­pei. Aplicația va fi gratuită, banii urmînd a fi cîștigați din reclamele produ­se­lor de pe alte site-uri. Dragoș Silion, Alexandru Pă­vă­loi, Cristian Pădurariu și Andrei Constantin lucrează de un an la a­pli­cație și se gîndesc să o lanseze la va­ră, în momentul de față, ea af­lîndu-se încă în stadiul de prototip. Astfel, cei interesați de aplicație pot ur­mă­ri pagina de Facebook Werit sau pot ac­cesa site-ul www.werit.ro.

La Hackathon au participat în jur de 30 de tineri care au prezentat, în pri­ma zi de eveniment, mai multe i­dei de produse inovatoare care s-ar fi putut încadra într-una dintre cele șa­se direcții de dezvoltare pentru „Smart Territories” – Agriculture, Cy­ber-Security, Energy, Health & Li­festyle, Retail și Smart Cities. Consi­­lierul vestimentar digital este con­stru­­­it pe direcția Retail, iar mento­rii pe care i-a avut echipa vin din zo­na antreprenoriatului sau a industriei in­formatice – Ioana Zamfir, Raluca Mo­iseanu, Carmen Obada, Cristi Bâr­lădeanu și Vlad Gliga. Ur­mă­toa­rea etapă a concursului va avea la loc la Facultatea de Informatică a UAIC, pe data de 16 mai.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top