„Olimpiada ONU” pentru elevi și studenți

Academia de gardă Niciun comentariu despre „Olimpiada ONU” pentru elevi și studenți 11
„Olimpiada ONU” pentru elevi și studenți

Asociația UN Youth – filiala Iași organizează, în peri­oa­da 12 – 14 mai, un concurs de eseuri pe teme civice pentru e­levi și studenți, numit „Olimpiada ONU”. Acesta ur­mă­reș­te găsirea unor soluții pentru problemele globale ce se regăsesc printre obiectivele agendei 2030 a Organizației Na­țiu­nilor Unite, dar și dezvoltarea simțului civic.

Temele a­le­se în cadrul proiectului sînt „Educația formală versus e­du­cația non-formală”, pentru liceeni și „Provocările aduse de Agenda 2030 sub aspectul reducerii șomajului la nivelul tinerilor”, pentru studenți. Acestea pun accentul, din pers­pec­tiva organizatorilor, pe un aspect important în rîndul tinerilor din țară. „Am ales această temă pentru că șomajul es­te cea mai mare problemă cu care se confruntă tinerii încă de la finalul ultimilor ani de studiu, fie ei de licență sau de master. Prin aceste eseuri, ei vor trebui să se gîndească la niște soluții care îi vor ajuta, poate, și pe ceilalți studenți”, a declarat Ioan Dumitru Apachiței, unul dintre coordonato­rii proiectului. Acesta a mai afirmat că ideile vor fi trimise că­tre primării și către minister pentru a vedea dacă vor fi acceptate cu ușurință de către instituțiile publice.

Eseurile pot fi trimise la adresa [email protected], lu­cră­ri­le cîștigătoare urmînd a fi promovate pe pagina AGERPRESS pentru creșterea vizibilității ideilor. Proiectul se află la a patra ediție.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top