Ministrul Justiției a primit titlul de Doctor Honoris Causa la Craiova

Academia de gardă Niciun comentariu despre Ministrul Justiției a primit titlul de Doctor Honoris Causa la Craiova 7
Ministrul Justiției a primit titlul de Doctor Honoris Causa la Craiova

Ministrul Justiției și rectorul ales al Universității „A­lex­andru Ioan Cuza” din Iași a primit ieri titlul de Doctor Ho­noris Causa al Universității din Craiova, cu această o­ca­zie Tudorel Toader susținând prelegerea cu titlul „E­chi­librul puterilor în arhitectura statului de drept”.

Ceremonia de decernare a titlul de Doctor Honoris Ca­usa a făcut parte din evenimentele organizate în cadrul Con­ferinței internaționale bienale. Aceasta a început de la ora 9.30, în Aula Magna a Facultății de Drept. Titlul de Doc­tor Honoris Causa a fost oferit pentru „Contribuțiile prof. univ. dr. Tudorel Toader la domeniile fundamentale de cercetare în știința dreptului”, contribuții care „au for­ță sistematizatoare, imprimând soluții de doctrina în succe­siunea Codurilor penale și în evoluția normativă în mate­rie­ penală. În lucrările sale, dreptul penal este în mod con­stant supus unei analize prin filtre specifice: juri­s­pru­den­ța CEDO și jurisprudența Curții Constituționale”, men­ționează reprezentanții Universității din Craiova.

„Ne aflăm astăzi aici, în acest amfiteatru, cu ocazia or­ganizării Conferinței internaționale bienale, dar și cu o­cazia conferirii titlului de Doctor Honoris Causa unui mem­bru de vază a comunității academice românești, care în­cepând de astăzi va deveni și membru al comunității a­cademice craiovene. Aș putea spune, dacă îmi permite dom­nul ministru, un prieten al universității din Craiova”, a specificat rectorul Universității din Craiova, Cezar Spâ­nu, în timpul evenimentului. După citirea Laudatio-ului, ministrul Justiției a declarat că „în ultima perioadă m-am obișnuit mai mult cu criticile decât cu laudele, încât le-am ascultat atât cu plăcere, dar și cu prudență în același timp”. De asemenea, acesta a mai menționat că „sunt deosebit de onorat și de bucuros pentru conferirea acestui titlu, cred că criteriile care stau la baza conferirii acestei înalte distincții, iar valoarea distincției nu este dată de către cel care o primește, ci este dată de către cel care o oferă, distincția fiind cu atât mai valoroasă cu cât vine de la o prestigioasă universitate din România, care are recunoaștere națională și internațională”.

Articole similare:

Autor:

Andrei Mihai

Secretar de redacție la Opinia studențească, student în anul al II-lea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” , secția Teologie Didactică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top