Ministrul Dialogului Social a ecologizat Campusul „Tudor Vladimirescu” cu studenții

Academia de gardă Niciun comentariu despre Ministrul Dialogului Social a ecologizat Campusul „Tudor Vladimirescu” cu studenții 11
Ministrul Dialogului Social a ecologizat Campusul „Tudor Vladimirescu” cu studenții

Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI) au organizat, sîmbătă, 1 aprilie, o campanie de ecologizare a Campu­su­lui „Tudor Vladimirescu”, sub numele „Strînge, se­lectează, reciclează pentru un campus mai cu­rat”. La această acțiune, pe lîngă cei 250 de stu­den­ți, a participat și Gabriel Petrea, ministru al Con­sultării Publice și Dialogului Social. De ase­me­nea, la ecologizarea campusului au mai fost prezenți și Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, Gabriel Harabagiu, viceprimar al municipiu­lui Iași, Alexandru Bîndar, consilier al ministrului Educaţiei, dar și prof. univ. dr. ing. Cezar Oprișan, pro­rec­tor responsabil de relația cu studenții al TU­IAȘI.

Studenții s-au întîlnit la ora 10.00 în parcarea că­minului T7 și pînă la ora 13.00 au plantat copaci, flori și gard viu, au adunat gunoaiele din jurul celor 21 de cămine și au văruit copacii din par­curile campusului.
Campania a fost coordonată anul acesta de către ing. Bogdan Budeanu, director Direcția Servicii Studențești, și Andrei Gazea, reprezentantul studenților în Consiliul de Administrație al TUIAȘI. „Colegii au fost foarte deschiși și înc­în­­tați, ca în fiecare an, de această acțiune. Ne-am îm­părțit și fiecare a muncit în jurul căminului în care stă. Mobilizarea s-a realizat la nivelul repre­zen­taților studenților și președinților căminelor ori ligilor studențești”, a declarat Andrei Gazea.

Tinerii s-au mobilizat cu cîteva zile înainte prin cre­area de evenimente pe Facebook și prin pos­ta­rea unor îndemnuri pe rețeaua de socializare. Li­gile și asociațiile studențești din ca­drul TUIAȘI au fost partenerele acestei campanii. Promovarea a­cestei acțiuni în mediul online, în rîndul stu­den­ți­lor, a continuat și după finalizarea campaniei. E­venimentul se află la cea de-a patra ediție, iar a­nul trecut au participat peste 350 de studenți.

Articole similare:

Autor:

Ionuț Teoderașcu

Prefer să fac ultimele editări la un reportaj atunci cînd lângă mine ies vibrînd aburii dintr-o ceașcă de ceai negru. Mi-aș dori să trăiesc, cel puțin pentru o zi, într-o lume veche: cu stilou și foaie, cu scrisori, cu întîlniri neplanificate și fără tehnologie, dar deocamdată, viața ne fugărește de la un text la altul, gadgeturile ne ajută, apoi ne stresează și scrisorile sosesc online. La un moment dat, cer pauză din toată această agitație și îmi fac ceaiul despre care vorbeam, unul negru care îmi dă energie și-mi lasă ochii deschiși.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top