Masteranzii de la Drept deslușesc secretul amprentelor

Academia de gardă Niciun comentariu la Masteranzii de la Drept deslușesc secretul amprentelor 10
Masteranzii de la Drept deslușesc secretul amprentelor

În perioada 28 martie – 5 aprilie, studenții de la Facultatea de Drept au organizat „Săptămîna Mas­teratelor de la Drept”, cu scopul de a familia­riza tinerii interesați de domeniul juridic cu pro­blemele acuale ale Instituțiilor de Drept, dar și cu teh­nici care definesc acest domeniu. În aceste zile au avut loc mai multe conferințe axate pe Drept European, Dreptul Afacerilor și Dreptul Penal, la care au fost invitați profesori și spe­cia­liș­ti din Iași. În prima zi a fost adusă în dezbatere chestiunea crizei refugiaților, fiind abordată din două perspective, cea istorică, dar și cea ju­ri­dică.

Evenimente de o mai mare amploare s-au des­fășurat la sfîrșitul săptămînii, pe 2 și 3 aprilie în cadrul Conferinței Naționale de Criminalistică. Pentru selecția grupului țintă s-au aplicat unele filtre ce presupuneau ca participanții trebuie să fie studenți din anii terminali la o facultate precum cea de Drept, Inginerie, Chimie sau Fizică, în­trucît Masterul de Criminalistică este unul in­ter-disciplinar.

În urma selecției și aplicării aces­tor filtre au rămas în jur de 300 de participanți la conferințe, și un număr de 126 care au fost se­lec­tați pentru cele șase workshop-uri de sîmbătă și duminică. Workshop-urile au constat în microscopie, studiul amprentelor, balistică și Kestle-meyer. „Am avut speakeri din mai mul­te domenii cum ar fi din poliție, profesori universitari, pro­cu­rori, psihiatri. Astfel de evenimente se orga­ni­zează doar la București la Academia de Poliție, la Timișoara, și la Cluj, dar niciuna dintre ele nu organizează worksop-uri pe domenii de activitate din cadrul conferinței”, a menționat Sergiu Maftei, student în anul II la Masterul de Cri­mi­nalistică, membru coordonator al proiectului. Conferința de Criminalistică este orga­ni­za­tă deja de patru ediții.

Autor:

Diana GAINA

Libertatea mă definește, sînt dinamică și deschisă pentru tot felul de experiențe. Îmi place să cunosc oameni noi și povești inedite prin care să se reflecte realitatea obiectivă și viața plină de culoare.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top