Librex aduce oameni și cărți din jurul lumii la Iași

Academia de gardă Niciun comentariu despre Librex aduce oameni și cărți din jurul lumii la Iași 21
Librex aduce oameni și cărți din jurul lumii la Iași

În perioada 10 – 14 mai, în Atrium Palas Mall, va avea loc cea de-a XXV-a ediție a Tîrgului de car­te Librex. Organizat de Sedcom Libris, festivalul a­dună și anul acesta numeroase edituri din Ro­mâ­nia, reprezentanți ai unor edituri străine, dar și scr­i­­­itori, editori, jurnaliști cultura­li, într-o serie de evenimente ce au ca temă ge­nerală „Oameni și căr­ți în jurul lumii”.

Ca în fiecare an, în fiecare dintre cele cinci zi­le destinate evenimentului, Iaşul se va trans­for­­ma într-un punct de atracţie pentru editori, difuzori şi scriitori atît din România, cît și din străinătate, ca­re își vor prezenta ultimele apariții în materie de cărți, în ideea de a le face cunoscute publicului. „Li­brex se diferențiază de celelalte tîrguri de carte mai ales din perspectiva faptului că anul acesta vom lan­sa un concurs de debut literar, pe secțiuni – po­ezie, proză, critică, urmînd ca anul viitor să pu­bli­căm scriitorii care au cîștigat”, a declarat Alina Hu­cai, redactor-șef la editura Sedcom Libris.

În rîndul evenimentelor incluse în agenda tîr­gului de carte se regăsește o serie de con­fe­rințe, pe teme de actualitate și de interes gene­ral, la care vor veni scriitori precum Luis Ar­men­­­ta Malpica, Ma­tei Vișniec, Miguel Maldonado, Bruno Doucey, Lu­cero Alanis, Corin Braga, Mohamed Salmawy sau Marius Chivu. „Vorbim despre singurul tîrg de car­te care a­re, încor­po­ra­tă, o colecție de cărți și care se nu­meș­te tot Librex, ea fiind dedicată autorilor ro­mâni și din străinătate, invitați la conferințele din cadrul e­­venimentului”, a adăugat Alina Hucai.

Printre lansările de carte, dialogurile și dez­ba­­­­terile pe diverse teme, vor avea loc și cîteva pre­le­­geri pe tema relației dintre autor, editor și difu­zor și, odată cu ele, întîlnirea unui club cultural nu­mit „9 Vieți”, care își propune dezvol­ta­rea pasiunii pen­­tru citire și scriere, indiferent de vîr­stă. To­to­­dată, concursul „Micul Prinț”, aflat la cea de-a V-a, se va desfășura în perioada 11 – 13 mai, pe do­­uă secțiuni – de teatru și mu­zică, aces­ta fiind de­di­­cat preșcolarilor și elevilor.

Librex va găzdui și o expoziție care va refle­c­ta parcursul istoric al tîrgului de carte și ca­­re se intitulează „Pe drumul cărților de la sa­lo­­nul de carte latină din dealul Copoului, la Tîrgul de car­te Librex din inima Iașului”. În perioada 21 a­p­ri­lie – 2 mai, Librex a organizat și o serie de în­scri­­eri pentru voluntari.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top